Ingatkan Motosikal Rosak, Gadis Menangis Tersadai Tepi Jalan Kerana Tak Pandai Hidupkan Enjin Motosikal

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ingatkan Motosikal Rosak, Gadis Menangis Tersadai Tepi Jalan Kerana Tak Pandai Hidupkan Enjin Motosikal

Bagi kebanyakkan orang, menunggang motosikal itu adalah perkara yang amat mudah dilakukan. Namun begitu, tidak dinafikan segelintir pengguna tidak berapa pandai dan mengalami kesukaran untuk menghidupkan enjin motosikal mereka.

Apa tidaknya, jika pengguna motosikal itu sepanjang masa gunakan ‘hand starter’ depan untuk hidupkan motosikal, bila ‘starter’ tu tak dapat hidup, maka dia mungkin lupa cara asas untuk hidupkan motosikal dengan ‘’kick starter’.

Aduh, macam mana pula tu? Kalau enjin tidak hidup maka motosikal pun akan tidak dapat digunakan. Akhirnya, penunggang motosikal itu mungkin tepraksa tersadai di tepi jalan raya seperti yang dialami oleh wanita ini.

Dalam satu video yang viral, seorang gadis dilihat pasrah dan menangis di bahu jalan gara-gara tidak pandai start enjin motosikalnya. Ramai yang menyangkakan bahawa motosikal gadis itu berkemungkinan rosak tapi bukan.

Menurutnya, gadis itu tahu cara untuk bawa motosikal tapi tak pandai untuk hidupkan enjin motor tersebut.

“22 tahun, pandai bawa motor tapi tak pandai start motor. Nangis tepi jalan, itulah saya,” katanya.

VIDEO KLIK DISINI

Susulan tularnya video berkenaan yang kini telah meraih 480 ribu tontonan, rata-rata netizen turut tak ketinggalan berkongsikan pengalaman dan pendapat masing-masing.

“Sama macam saya dulu, tebal muka minta tolong orang start kan motor. Adeh malu nak ingat balik haha” – ujar salah seorang pengguna.

Antara komen-komen netizen:

Pernah alami situasi sama..

Pandai start tapi tak pandai bawa..

Dalam komen yang ditinggalkannya, gadis ini memaklumkan dia kemudian telah dibantu oleh individu yang baik hati menolong.

Sumber: dyhamran

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*