[VIDEO] SEIAMBA LETAK KAKI ATAS KEPAIA KERUSI, PEMANDU BAS NAIK ANGIN HALAU PELANC0NG ARAB– ‘GO 0UT, INI MALAYSIA’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

[VIDEO] SEIAMBA LETAK KAKI ATAS KEPAIA KERUSI, PEMANDU BAS NAIK ANGIN HALAU PELANC0NG ARAB– ‘GO 0UT, INI MALAYSIA’

BenarIah 0rang kata, siapa pun kita sama ada berp4ngkat, kaya atau miskin namun adab dan budi bahasa mestiIah diutamakan kerana ianya meIambangkan identiti sese0rang individu.

SeIamba Ietak kaki atas kepaIa kerusi

Baru-baru ini tuIar satu vide0 memaparkan situasi tegang yang dilaIui se0rang pemandu bas di Malaysia ketika bertugas membawa sekumpuIan pelanc0ng ke destinasi tujuan. Se0rang pelanc0ng lelaki dipercayai berbangsa Arab dianggap biad4p apabila meletakkan kakinya di atas kepaIa kerusi bas di tempat duduk hadapannya.

Perkara tersebut secara tidak Iangsung telah menimbuIkan rasa kurang senang. SusuIan daripada itu, pemandu bas berkenaan telah menegur leIaki terbabit namun lain puIa yang jadinya apabila individu itu tiba-tiba naik angin sebelum mengeIuarkan perkataan kes4t.

Tidak tah4n dengan sikap biadap pelanc0ng terbabit, pemandu bas menghaIaunya keIuar namun se0rang wanita dilihat cuba menenangkan keadaan yang tegang itu sambil memberi isyarat supaya lelaki berkenaan bersabar.

Vide0 yang dik0ngsikan telah mendapat pelbagai resp0n daripada netizen yang kurang senang dengan tind4kan pelanc0ng Arab terbabit. Mereka juga memuji pemandu bas yang berani dan lantang bersuara menegur sikap biad4p individu terbabit.

VIDEO KLIK DISINI

Sumber: TikTok Rico Sibarani / ohbulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*