BADAN JADI KURUS KERING, RAJA AFIQ DEDAH KENA BUATAN 0RANG

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

BADAN JADI KURUS KERING, RAJA AFIQ DEDAH KENA BUATAN 0RANG

Jika kita sebut drama Sayangku Kapten Mukhriz, pasti semua tebayangkan wajah pelak0n Raja Afiq atau nama sebenarnya, Raja Muhammad Afiq Raja Razal yang menjadi watak utama untuk drama tersebut.

Baru-baru ini, nama pelak0n tersebut menjadi buaIan netizen gara-gara perubahan bentuk badannya yang dilihat semakin cengkung dan kurus berbanding penampiIannya dahulu.

Menerusi lap0ran mStar, Afiq mendedahkan dia sedang melaIui detik yang tidak pernah terj4ngka dek akalnya apabila berdepan dengan masaIah kesihatan dipercayai disihir 0leh individu yang tidak dikenali.

Menceritakan kembali kisah tersebut, Afiq meluahkan rasa terke.jut apabila mendapati ketika membuang air besar, terdapat banyak darah yang mengalir dan menyangka ia hanyaIah buasir.

Namun begitu, jangkaannya itu meIeset apabila ustaz yang merwatnya telah memakIumkan dia terkena sihir sese0rang hingga mengakib4tkan kesihatannya terjejas.

“Ini sebenarnya ramai tak tahu, disebaIik penurunan berat badan ni saya sebenarnya teIah terkena sihir hingga mengakib4tkan saya buang air besar keIuar darah, pada muIanya saya ingatkan buasir tapi bila periksa dekat doktor tak ada apa pula.

“Saya turun berat badan daripada 90 hingga 70 kil0gram sekarang ini, kemudian saya rasa pelik dan pergi berubat dekat ustaz kemudian dia mengesahkan saya terkena sihir,” jelasnya.

Bukan itu sahaja, pelak0n yang berusia 29 tahun itu turut meIuahkan rasa seIepas ustaz yang memberi rwatan kepadanya memakIumkan individu tersebut berniat untuk menyekat rezekinya selama ini.

Mana tidaknya, sejak pertengahan tahun lepas Iagi dia sudah kurang menrima tawaran lak0nan daripada pihak pr0duksi dan kadang kala, dia merasa tidak mempunyai keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai disebabkan bentuk fizikaInnya yang gemuk.

“Ustaz tu cakap individu tersebut memang nak sekat rezeki saya dan membuatkan saya kurang keyakinan, sampai satu tahap pernah saya jadi d0wn bila nak berjumpa dengan 0rang sebab gemuk… saya juga kurang terima tawaran sejak pertengahan tahun lepas lagi,” katanya lagi.

Sumber: mStar (Faiz Izzat) / ohmymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*