Seekor hamster comel dibawa pulang dan kucing ini sangat menyukainya. Peluk tak mahu lepas boleh buat hati terharu

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Seekor hamster comel dibawa pulang dan kucing ini sangat menyukainya. Peluk tak mahu lepas boleh buat hati terharu

Orang dahulu berkata kucing dan tikus sentiasa menjadi musuh semula jadi. Di luar bandar, banyak isi rumah akan memelihara kucing untuk membantu mereka menghapuskan tikus pemusnah yang jahat.

Boleh dikatakan kucing sangat tangkas menangkap tikus siap boleh menyusunnya satu-satu depan tuannya lagi.

Tetapi hari ini zaman moden kucing dan tikus kampung pun faham guna gajet, bukan mahu bercerita kisah kucing dengan tikus, tetapi kucing dengan hamster. Walaupun tikus dan hamster kelihatan nampak lebih kurang sama spesiesnya, mereka itu agak berbeza apabila memperkatakan tentang kecomelannya.

Walaupun semua orang boleh membezakan antara tikus dan hamster, tetapi ia hanyalah tikus pada pandangan kucing, dan semua itu adalah sama. Jadi jika anda ingin memelihara haiwan peliharaan, sebaiknya jangan simpan hamster bersama dengan kucing. Hamster itu kecil comel, jadi demi keselamatan baik jangan ditunjukkan kepada kucing. Takut lain pula jadinya.

Beralih kisah sebaliknya, apabila seorang pemilik memelihara seekor anak kucing di rumah. Pemilik ini perlu bekerja setiap hari dan meninggalkan kucing comel itu bersendirian di rumah pada waktu siang.

Pemilik takut kucingnya menjadi bosan, lalu dia mencarikan pasangan kecil untuknya dan membawanya pulang. Bukan kucing tetapi seekor hamster kecil yang comel.

Apabila si hamster mula-mula diperkenalkan ke dalam rumah, kucing itu sangat menyukainya dan jatuh cinta pandang pertama, spontan mencium dan memeluk hamster itu berkali-kali.

Pemiliknya memberitahu kucing itu mereka adalah kawan dan bukan makanan, dan kucing itu nampaknya faham. Jadi, si comel tidak melakukan apa-apa kekasaran kepada hamster, sebaliknya hanya membelainya dengan lembut.

Kucing bermain dengan hamster kecil setiap hari, memeluk erat hamster kecil itu supaya dia tidak hilang dari pandangan. Jadi dia enggan berenggang peluk tak mahu lepas.

Jika kucing tidak dapat melihat hamster kecil, dia terpaksa mencarinya sekeliling rumah. Hamster kecil mungkin takut dengan keghairahan kucing itu yang bersikap terlalu melindungi, jadi dia tidak berani melawan.

Maka dibiarkan sahajalah begitu. Tak berani hamster bergerak lebih-lebih sebab rasanya terlebih sayang dia ni..

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*