Menggigil ketika minum, pak cik tekan loceng rumah penghuni taman perumahan terdesak minta air sejuk sentuh hati ramai

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Menggigil ketika minum, pak cik tekan loceng rumah penghuni taman perumahan terdesak minta air sejuk sentuh hati ramai

Seorang pak cik yang berpakaian pekerja pembersihan dengan wajahnya yang sayu tiba-tiba menekan loceng rumah seorang penghuni taman perumahan untuk meminta air.

Mungkin kerana terlalu dahaga atau sedang dalam ‘hypoglycemia’, pak cik ini terdesak dan secara rawak meminta air daripada salah seorang penghuni taman perumahan.

“Dalam kesusahan kita, ada yang lebih susah, bagi apa yang termampu je, sumpah nak keluar air mata,” Itulah yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok, Muhd Shahirdin@shahirdin_sh62motorsport dalam videonya.

Ramai yang melihat video itu rasa kasihan melihat pak cik memegang jag berisi air sejuk dan mengisinya dalam mug sambil tangannya menggigil-gigil, ketika ia dihulurkan kepadanya.

VIDEO KLIK DISINI

Video TikTok berdurasi 40 saat itu telah tular dengan lebih 2.1 juta tontonan dan ramai yang memberi komen pak cik ini menggigil semasa tuang air itu sebab dia tengah ‘hypoglycemia’ atau kekurangan gula dalam badan.

“Kasihan pak cik ini, mungkin disebabkan hypoglycemia sebab badan dia menggigil. Kalau macam ini kena bagi air manis untuk stabilkan gula dalam darah..”

“Sama ada pak cik ini terlalu lapar, haus atau dia hypoglycemia kurang gula. Dia kerja berat banyak guna tenaga, semoga dipermudahkan urusan cari rezeki.”

“Tak dapat bayangkan kalau benda ini jadi kepada ayah kita sendiri, semoga dipermudahkan segala urusan pak cik itu.”

“Inilah pengorbanan seorang insan bernama ayah yang dia sorokkan daripada isteri dan anak-anak, semoga pak cik ini terus kuat..”

Pak cik berusia dalam lingkungan 50-an berkenaan dipercayai bekerja untuk sebuah syarikat pembersihan yang ditugaskan di kawasan perumahan sekitar Ampang, Selangor.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*