Hikmah Di Sebalik W4bak C0vld,Dulu Penyanyi Dangdut S3ksi, Kini Hijrah Memakai Hijab Dan Menjadi Petani

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Hikmah Di Sebalik W4bak C0vld,Dulu Penyanyi Dangdut S3ksi, Kini Hijrah Memakai Hijab Dan Menjadi Petani

Boyolali – Setiap orang mempunyai perjalanan hijrah mereka sendiri untuk memulakan kehidupan baru, lebih tenang dan lebih bermakna. Seperti kisah wanita ini yang pernah menjadi penyanyi dangdut dan kini memutuskan untuk memakai tudung.

Novi Listiana menerusi akaun TkTknya @novilisty_ berkongsi video perjalanan hidupnya dari menjadi penyanyi dan kini menjadi petani. Video tersebut segera menjadi viral di media sosial. Dalam video sebelum wabak CVlD-l9, Novi sering memakai pakaian seksi dan menampakkan diri ketika berada di atas pentas.

Setelah wabak itu melanda, Novi segera berhenti menjadi penari. Dia tidak hanya berhenti menyanyi, dia juga bergerak dan mengubah penampilannya. Kisah seorang wanita yang pernah menjadi penyanyi dangdut dan berpakaian seksi. Sejak wabak itu berpindah dan memutuskan untuk memakai jilbab.

Foto: Dok. Peribadi Novi.

Sehingga Selasa (8/6/2021), video viral telah ditonton lebih dari 732 ribu kali, mendapat 51 ribu suka dan 1,477 komen. Ada netizen yang menyokong keputusan Novi dan mendoakannya agar lebih konsisten.

“Alhamdulillah, ada hikmah di sebalik wabak ini. Saya harap anda istiqomah memakai jilbab, Cik,” kata akaun @ 千 么 २ ि H 么 れ.

“Ini bukan pandemi, bukan pandemi, kerana hidup adalah pilihan, misalnya, bukan pandemi dan anda lebih suka menjadi istiqomah dengan pekerjaan yang boleh anda lakukan sekarang,” kata akaun @S E S A N G.

“Jadi tambahkan Soleha, puan, pakai jilbab. Bersoraklah,” kata @yantiee.

“Alhamdulillah, saya gembira melihatnya,” kata akaun @ldh_.

“Mengapa saya gembira melihat dia menjadi petani?” puji akaun drone @keanu alfarezel.

“Semangat, sis ,, semua perjalanan hidup telah ditentukan oleh Allah. Semoga ada hikmah dari setiap perjalanan hidup istiqomah ya mba memakai jilbab,” puji @ nurislami88.Wolipop telah menemubual Novi Listiana yang memuat naik kisahnya di TikTok. Dia terkejut apabila mendapat tahu video tersebut menjadi viral.

“Baiklah, bagaimana. Saya terkejut bahawa ini mungkin berlaku. Walaupun pada mulanya ia hanya untuk hiburan ketika saya tertekan,” kata Novi, Selasa (8/6/2021). Dia mengesahkan bahawa sebelum wabak CVlD-l9, profesionnya adalah sebagai penari untuk memenuhi keperluan keluarganya.

sumber:wolipop

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*