“Dah xde harapan nak menang buat2 pengs4n” – Gelagat anak2 istimewa berlumba lari buat ramai terhibur

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Dah xde harapan nak menang buat2 pengs4n” – Gelagat anak2 istimewa berlumba lari buat ramai terhibur

Setiap insan yang dilahirkan ke dunia ini mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. Ada yang dilahirkan sempurna fizikal dan ment4l tetapi ramai juga yang dilahirkan tidak sempurna ment4l dan fizikal dan menjadi insan istimewa.

Setiap insan mempunyai keistimewaan dan bakat yang berlainan, begitu juga insan istimewa yang dikurniakan pelbagai keistimewaan yang lain dan cuma terpulang kepada kita untuk mencari keistimewaan insan yang istimewa ini.

Insan yang istimewa ini adalah dipanggil Orang Kelainan Upaya dan juga Sindr0m down. Sebuah rakaman video telah dimutnaik di aplikasi Tik Tok yang memaparkan seorang insan istimewa Sindr0m Down bernama Hafiz yang sedang berlumba lari dengan kawan-kawan yang lain.

Video Disini

Rakaman tersebut menjadi tular apabila hafiz sedang berlumba lari bersama kawan-kawannya tetapi apabila telah ditinggalkan jauh oleh mereka, hafiz telah berpura-pura jatuh pengsan kerana tahu tiada harapan untuk dirinya menang.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen yang terhibur dengan gelagat comel insan istimewa itu yang berpura-pura pengs4n. Ada juga yang merasakan tindakan itu sebagai bijak dan boleh dicuba kemudian hari.

Komen Netizen:

Sumber : Tiktok cekedihangin/sinarviral

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*