Wanita tak lari, siap kongsi tips bila berdepan situasi dikejar anjng

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Wanita tak lari, siap kongsi tips bila berdepan situasi dikejar anjng

Sama ada takut atau tak biasa bergaul dengannya, tidak dinafikan sesetengah daripada kita ‘f0bia’ setiap kali ternampak anjng. Lebih-lebih lagi jika pernah ada pengalaman situasi dikejar haiwan tersebut, confirm sanggup buat apa sahaja asal dapat selamatkan diri sendiri.

Anjng juga sememangnya suka memerhati dan kadangkala mendekati orang. Bukan sengaja mahu kejar atau menggigit, tapi lebih pada sifat semulajadinya mahu sentiasa berjaga-jaga. Namun kebanyakan kita pasti akan cuba untuk mengelak daripada mendekatinya kerana tidak mahu cari n4has.

Namun lain pula dengan kisah yang akan kami kongsikan ini, dimana wanita ini tetap tenang dan berjalan seperti biasa apabila dikejar dan disalak oleh beberapa ekor anjng.

Menerusi satu video tvlar di laman Tktk yang dimuat naik oleh akaun Jubiana Joisip, wanita tersebut dilihat melakukan aktiviti ‘jogging’ di suatu kawasan, dan ‘diserbu’ oleh beberapa ekor anjng.

Dia bagaimanapun dilihat tidak melarikan diri, bahkan berkongsi tips kepada pengguna Tktk yang lain tindakan yang perlu dilakukan apabila berhadapan dengan situasi tersebut.

Ketika artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah mendapat 329.5k tontonan, 16.6k tanda suka dan pelbagai komen dari netizen yang rata-rata turut berkongsi pengalaman ketika dikejar oleh anjng.

Komen netizen:

Sumber: Jubiana Joisip

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*