“Nasib baik dia tak ambil semua” Gelagat Monyet Bawa Lari Pisang Bikin Dekah

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Nasib baik dia tak ambil semua” Gelagat Monyet Bawa Lari Pisang Bikin Dekah

Pisang antara buah yang cukup digemari oleh rakyat Malaysia di mana ianya cukup mudah untuk ditemui di mana-mana sahaja. Buah ini bukan sahaja terkenal dengan keenakannya tetapi juga khasiatnya yang baik untuk kesihatan dengan kandungan kalsium yang tinggi.

Bukan manusia sahaja malah monyet juga cukup suka dengan buah pisang sama seperti situasi yang berjaya dirakamkan ini. Cubaan seekor monyet yang membawa lari pisang di sebuah gerai menjual kuih ini tular dikongsikan di media sosial.

Di dalam video yang dikongsikan ini, pemilik video berkongsikan situasi lucu yang berlaku semasa dia berada berhampiran sebuah gerai ini. Semasa peniaga itu sibuk melayan pelanggan, kelihatan seekor monyet yang di dalam usaha membawa lari pisang yang tergantung di situ.

Lebih melucukan, monyet itu juga melakukan aktiviti itu dengan perlahan-lahan tanpa disedari oleh peniaga itu. Tidak lama kemudian, monyet itu akhirnya berjaya membawa sesikat pisang itu ke atas bumbung dalam diam.

lihat video

Namun apa yang menarik perhatian ialah haiwan itu cuma mengambil seketul pisang sahaja manakala yang lainnya dipulangkan semula. Monyet itu kemudiannya berlari menyembunyikan diri bersama pisang yang sempat diambilnya ini.

Meninjau di ruangan komen, netizen turut sama terhibur melihat gelagat selamba monyet ini. Dalam masa yang sama, netizen turut memuji monyet itu yang tidak tamak dan hanya mengambil sedikit sahaja pisang yang ditinggalkan itu.

sumber: HCL

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*