Ibu gajah cuba ‘bangunkan’ anaknya undang suasana pilu

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ibu gajah cuba ‘bangunkan’ anaknya undang suasana pilu

Seekor anak gajah jantan berusia tiga tahun ditemui m4ti dipercayai akibat r3njatan 3lektrik di hutan Walayar, wilayah Palakkad di Kerala, India baru-baru ini.

Memetik India Times, anak gajah tersebut dikatakan terpisah daripada kumpulannya di hutan sebelum ters3sat masuk ke sebuah ladang yang mempunyai jaluran wayar elektrik.

Difahamkan, pada awalnya b4ngkai tersebut ditemui penduduk tempatan dan mereka mendakwa terdapat tiga ekor gajah dewasa yang lain dipercayai kawanannya turut berada di situ.

Ketiga-tiga gajah tersebut didakwa menggerak-gerakkan bangkai anak gajah itu dan salah seekornya dipercayai ibunya sendiri.

Tujuan mereka berbuat demikian adalah dipercayai cuba untuk ‘membangunkannya’ kembali, tanpa sedar bahawa si anak gajah itu telah pun m4ti.

Penemuan b4ngkai itu dilaporkan kepada jabatan hutan dan penguatkuasanya dikerahkan ke lokasi kejadian untuk mengambilnya bagi tujuan b3dah si4sat.

Menurut lap0ran media tempatan, kawasan tanah tempat b4ngkai anak gajah itu ditemui tersebut dipajakkan kepada pengusaha ladang oleh pihak Kuil Sree Emoor Bhagavathy.

Sumber : Kalamindah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*