SeIamba Pegang Tikus Se0lah-0lah Pegang Mainan, Siap Usik Ibunya lagi

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

SeIamba Pegang Tikus Se0lah-0lah Pegang Mainan, Siap Usik Ibunya lagi

Kanak-kanak sememangnya banyak rag4mnya. Kadangkala kita sendiri pen1ng kepala hendak melayan kerenah masing-masing. Ada hari mereka ceria sepanjang hari, tetapi ada ketikanya setiap perbuatan mereka memang boleh mencabar kesabaran kita sebagai 0rang tua.

Apa yang paling menguj1 kesabaran ialah apabila kata-kata kita langsung tidak diendahkan 0leh mereka. Mereka bukan sahaja punya ‘m00d’ tersendiri tetapi mereka juga kadangkala melakukan perkara-perkara yang t1dak masuk akal bagi kita.

Misalnya, mereka berani berhadapan dengan haiwan-haiwan yang ‘men4kutkan’ bagi sesetengah orang. Malahan, mereka boleh menjadikan haiwan-haiwan itu sebagai ‘kawan’ seolah-olah tiada apa yang men4kutkan atau menggel1kan mereka.

Misalnya kanak-kanak dalam vide0 ini. Bayangkan jika anak kecil anda yang melakukan apa yang dilakukannya pasti b0leh terbalik rumah dibuatnya. Apa yang berlaku ialah si kecil itu dengan selamba memegang seek0r tikus yang agak besar dengan hanya menggunakan tangannya. Ianya seolah-olah hanya mainan baginya sedangkan itu adalah haiwan sebenar!

Apa yang lebih melucukan dia sempat mengus1k ibunya dengan tikus tersebut memandangkan dia tahu ibunya mungkin t4kut atau gel1 dengan haiwan berbulu tersebut. Lihat sahaja gaya selambanya, memang t1dak boleh bawa bincang!

Apa yang dilakukannya memang agak t1dak masuk akal oleh kita yang sememangnya ‘ant1’ dengan haiwan tersebut tetapi si kecil yang ‘inn0cent’ ini nampaknya tidak berfikir begitu. Mungkin baginya ia hanyalah tikus, ianya kecil dan ‘c0mel’ dan tiada apa yang perlu dit4kutkan.

Sumber : Erabaru via http://resepi.merpatiputeh.com

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*