Demi Melindungi Tuan Tersayang, Anj1ng Ini sanggup K0rbankan Ny4wanya Mel4wan Singa Gvnung

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Demi Melindungi Tuan Tersayang, Anj1ng Ini sanggup K0rbankan Ny4wanya Mel4wan Singa Gvnung

Anj!ng sememangnya terkenal dengan sikap yang penyayang, setia dan dilatih untuk melindungi tuannya. Oleh itu, ramai individu yang memelihara an!jng sama ada di rumah mahupun di premis bagi tujuan keselamatan. Terdapat banyak kisah melibatkan peristiwa di mana anj!ng sanggup berkorban dan bert4rung nyawa demi menyelamatkan tuan tersayang.

Baru-baru ini di California, satu kisah meny4yat hati telah tular melibatkan seekor anj!ng yang mengalami c3dera p4rah akibat pert4rungan bersama seekor singa gunung. Menurut Mary Padres, kejadian ini berlaku pada suatu pagi di mana Mary sedang membuka pintu belakang rumah dan melihat seekor sin.ga gunung sedang mer3nungnya dengan t4jam.

Terg4mam berada dalam situasi tersebut, Mary kemudiannya dikejutkan dengan tindakan salah seekor anjing peliharaannya iaitu Rocky yang terus berlari untuk men3rkam s!nga gunung tersebut. Mary langsung tidak menyangka Rocky yang berperwatakan manja dan sopan itu boleh berubah menjadi seekor anjng yang agr3sif apabila melihat tuannya dalam situasi berb4haya.

“Sebaik sahaja saya membuka pintu dapur, saya melihat seekor singa gunung yang besar sedang mer3nung saya. Singa gunung itu kelihatan sudah bersedia untuk meny3rang anjing-anjing saya,” kata pereka fesyen dan juga jurutera awam yang berusia 43 tahun itu.

Tambah Mary lagi, “Keadaan pada ketika itu sungguh mengg3runkan. Rocky bersungguh-sungguh meng3jar singa gunung itu”. Tidak lama kemudian, kedua-dua Rocky dan singa gunung tersebut hilang dari pandangan. Khu4tir akan keadaan yang menimpa anjngnya, Mary dan beberapa ahli keluarga lain memberanikan diri untuk keluar rumah demi mencari Rocky.

Mereka terus menj3rit nama Rocky dan mendengar bunyi sal4kan anjng tetapi lama-kelamaan sal4kan itu tidak lagi kedengaran. Pada ketika itu, Mary tahu ada sesuatu yang bu.ruk telah terjadi kepada Rocky. Selepas kira-kira setengah jam mencari Rocky, mereka akhirnya mendengar bunyi tapak kaki yang sedang menghampiri mereka. Kemudian, muncul Rocky.

“Pada awalnya, kami agak t4kut mendengar bunyi tapak kaki tersebut sehinggalah kami melihat Rocky. Rocky berlari ke arah kami sebelum rebah ke pangkuan kami”. Keadaan Rocky pada ketika itu sungguh meny3dihkan. Rocky berlu.muran d4rah dan nafasnya juga tersekat-sekat.

Pada bahagian kepala dan leher Rocky, terdapat kesan g!gitan yang dalam menunjukkan Rocky telah dih3ret oleh singa gunung tersebut namun siapa sangka, anjing ini berjaya menyelamatkan dirinya dan juga tuannya. Rocky segera dibawa ke klinik haiwan dan menerima sebanyak 30 jahitan.

Selepas tiga minggu, keadaan dan kesihatan Rocky semakin beransur pulih namun anjng ini kelihatan agak tr4uma setiap kali melihat bahagian luar rumah. Semoga apa yang terjadi pada Rocky dapat dijadikan pengajaran buat masyarakat di sana untuk lebih berwaspada.

Sumber: https://www.erabaru.com.my

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*