Ibu gajah menangis berusaha minta pertolongan apabila anaknya terper4ngkap dalam lubang konkrit

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ibu gajah menangis berusaha minta pertolongan apabila anaknya terper4ngkap dalam lubang konkrit

Gajah adalah haiwan yang sinonim dengan sifat yang sangat bijak dan hidup bersosial. Secara lumrahnya apabila berkaitan dengan anak mereka, haiwan ini bersifat melindungi dan mampu melakukan apa sahaja untuk memastikan keselamatan anak mereka berada di tahap yang baik.

Setelah beberapa jam anak gajah terp3rangkap di dalam lub4ng konkrit di ThaiIand, ibunya cuba sedaya upaya menolongnya. M4langnya haiwan ini menyedari ia tidak boleh melakukannya sendiri, lalu gajah ini menangis meminta pertolongan kerana ny4wa anaknya berada dalam bahay4.

J3ritan gajah ini menarik perhatian sekumpulan orang yang berada tidak jauh dari situ. Akhirnya mereka menyedari bahawa gajah besar itu cuba menyampaikan sesuatu kepada mereka.

Keadaan menjadi lebih cem4s apabila ibu gajah itu terlalu dekat dengan pagar elektrik. Sebaik gajah itu pengs4n, orang ramai bergegas mem4tikan kuasa dan membantunya untuk kembali sedar.

Selepas gajah itu kembali sedar, gajah itu memberikan isyarat kepada penyelamat ke tempat anaknya yang sedang terp3rangkap disebuah lubang konkrit.

Selama berjam-jam Anak gajah itu terp3rangkap dalam lubang kecil yang penuh dengan lum.pur, penyelamat perlu segera untuk mengeluarkannya, tetapi ia bukanlah satu perkara yang mudah. Disebabkan terlalu T4kut dan kel4tihan, anak gajah itu mula berasa p4nik. Bagi mengelakkan perkara yang teruk yang ungkin terjadi Pasukan penyelamat terpaksa mengg4li lubang berhampiran gajah tersebut.

Sambil ibu gajah memerhati, kumpulan orang itu akhirnya berjaya mendapatkan anak gajah yang terperangkap itu. Tanpa diduga akhirnya anak gajah itu berjaya mengeluarkan dirinya dari lubang yang berlum.pur itu.

Setelah diselamatkan, gajah kecil itu pada mulanya berasa bingung dan keliru kerana tidak dapat mengetahui dimanakah ibunya berada. Namun selepas itu gajah kecil itu melihat ibunya dan berlari ke arah ibunya dan menyedari dia selamat sekarang.

Sumber : majalah-harian

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*