Seorg LeIaki Dijmput Ilahi Dlm KemaI4ngan Ketika Cuba EIak Pokok Tumb4ng

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Seorg LeIaki Dijmput Ilahi Dlm KemaI4ngan Ketika Cuba EIak Pokok Tumb4ng

GERIK – Tind4kan seorang lelaki mengeIak pokok tumb4ng mengakibatkan motosikal ditunggangnya berte.mbung sebuah motosikal lain di Kilometer 16, Jalan Pengkalan Hulu-Gerik, Pengkalan Hulu di sini hari ini.

Kejadian meng0rbankan penunggang motosikal jenis Honda Wave, Mohamad Shah Abd. Hamid, 45, di l0kasi kejdian akibat kecede.raan pa.rah.

Seorang lagi mngsa lelaki berusia 22 tahun yang penunggang motosikal jenis Yamaha 135LC pa.rah dan dihantar ke Hospital Baling untuk raw4tan lanjut.

Ketua P01is Daerah Pengkalan Hulu, Deputi Superintendan Zulkepli Ibrahim berkata, pihaknya menerima maklumat berkaitan kemala.ngan membabitkan dua buah motosikal itu pada pukuI 7.45 pagi.

Katanya, kemala.ngan dipercayai berlaku ketika man.gsa yang dalam perjalanan ke tempat kerja di Klian Intan telah masuk ke laIuan bertenta.ngan bagi mengeIak pokok tumb4ng yang meIintang di laluannya.

“Sebuah motosikal jenis Yamaha 135LC yang datang dari arah bertenta.ngan tidak dapat mengeIak lalu berte.mbung dengan motosikal mngsa.

“Mngsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian manakala seorang lagi lelaki cede.ra pa.rah di kepaIa dan kini berada di Zon Mer.ah H0spital Baling,” katanya di sini hari ini.

Menurut beliau, kemala.ngan berlaku ketika hujan dan motosikal kedua-dua mngsa mengalami ker0sakan te.ruk di bahagian hadapan.

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ…

“Ya AIIah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahm4tilah dia, m4afkanlah dia, muIiakanlah kem4tiannya, Iapangkanlah ku.burnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggaInya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arw4h di tempatkan di kalangan orang² yang ber!man..”

ﺁﻣِّﻴْﻦآمِيْنُ يَا رَب العالمين

Sumber : kosmo

PERHATIAN: BicaraKini tidak akan bertanggung jawab secara langsung atas komentar yang diberikan oleh pembaca kami. Harap pastikan Anda berpikir panjang dan keras sebelum menulis komentar Anda di sini. Admin juga tidak bisa memantau semua komentar yang ditulis disini. Semua komentar adalah hak dan tanggung jawab Anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*