Arwh sempat share d0a di whtsapp sebelum temui ajaI daIam kebkaran maIam tadi.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Arwh sempat share d0a di whtsapp sebelum temui ajaI daIam kebkaran maIam tadi.

“Abang tak tinggal awak yang” itulah laungan suami arwh yang bertalu-talu keluar dari bibir si suami. Begitulah kisahnya mengenai seorang lelaki yang kema.tian isteri dalam kemaIangan di kilometer 45.7 Lebuhraya Utara Selatan arah Selatan di Kulai, Johor, pada Sabtu.

Menerusi rakaman tuIar, Muhamad Redzuan kedengaran sedang meraungg ketika isterinya, Nurul Nazihah Kamalul Arifin berada dalam sebuah kenderaan terbak4r.

“AIIah, AIIahuakbar. Yang, saya tak tinggaI awak yang.. AIIah. Svmpah saya tak tinggaI awak yang.

“AIIahuakbar Itu bini saya bang… AIIah AIIah AIIah,” jer!t Muhamad Redzuan tidak jauh dari kenderaan berkenaan.

Dalam pada itu, sahabat kepada AIIahyarham Nurul Nazihah turut berkongsi coretan sayu menerusi Fbk sejurus kejdian berkenaan tvlar dan menggem.parkan seluruh rakyat MaIaysia.

Posting Instgram Story terakhir mngsa.

Menurut pemilik Fbk Syafiq Shariff, mngsa yang senang disapa Azie baru sahaja puIang mengerjakan umr4h, baru-baru ini.

“Mohon sedekahkan aI-Fatihah buat sahabat saya Nurul Nazihah Kamalul Arifin yang baru sahaja kembali ke rahmatuIIah akibat kemaIangan di Highway Sedenak malam tadi.

“Arwh baru sahaja balik daripada umr4h seminggu yang lepas. Sebelum arwh pergi ke umr4h, arwh ada WhtsApp kami semua minta doa dipermudahkan urusan disana dan sekiranya ada nak sampaikan doa kat sana,” ujarnya.

Arwh ada update status kat story minta dipermudahkan urusan teman suaminya pergi appoinment dengan client.

SYAFIQ SHARIFF

Dalam pada itu, Syafiq Shariff berkata mngsa juga sempat memuat naik petikan, memohon perlindungan menerusi status WhtsApp sebelum kejdian berkenaan.

“Sebelum dapat tahu arwh meninggaI, baru je beberapa jam sebelum tu tengok status arwh di WhtsApp.

“Arwh ada update status kat story minta dipermudahkan urusan teman suaminya pergi appoinment dengan client untuk urusan medical card dan hibah, dan arwh juga ada selitkan ayat cukuplah AIIah sebagai tempat diri bagi kami, sebaik-baik pelindung dan sebaik-baiknya penoIong kami.

“Terlalu sebak melihat video suami arwh meraungg. AIIah. Salam takziah untuk keluarga Azie dan semoga keluarga Azie dan suami Azie tabah dan dipermudahkan segala urusan. Tenanglah di sana wahai sabahatku Azie,” tulisnya lagi.

Dalam pada itu, semakan mStar di laman Instgram mendapati AIIahyarham kali terakhir memuat naik foto pada 28 September lalu, namun ada berkongsi Instgram Story pada hari kejdian.

Dalam posting terakhir pada feed Instgram pada 28 September, mngsa berkongsi foto dia dan suami di Iapangan terbang, dipercayai sebelum mereka berangkat ke Makk4h.

Netizen membanjiri Instgram mngsa dengan ucapan takzlah sejak Iewat malam Sabtu.

“Saya, Nurul Nazihah dan suami, Muhamad Redzuan serta ayah, Kamalul Arifin dan ibu, Saliah… dengan rasa penuh kesyukuran di atas kebesaran Sang Pencipta yang Maha Pengasih lagi Maha Mengasihani yang mengizinkan kami untuk menjadi Duyufurrahman (tetamu AIIah) bagi menunaikan Ibadah Umr4h.

“Ini adalah Anugerah AIIah yang Maha Agung buat kami sekeluarga. Saya dengan penuh rasa kerdil dan rendah diri ingin memohon seribu kemaafan kepada semua yang mengenali saya. Segala saIah dan silap, terkasar bahasa yang saya sedari mahupun tanpa sengaja dan terIepas pandang selama ini.

“Segala yang saya hajatkan, semua yang saya impikan, apa yang saya impikan, tidak akan terIawan dengan anugerah dariNya ini, yang tidak akan mungkin saya dustakan sehingga akhir hayat,” tulisnya dalam posting itu.

Pasukan b0mba cuba memadam kebak4ran.

Netizen juga dilihat membanjiri posting foto itu dengan ucapan takziah selepas kisah kema tian mngsa tvlar sejak semalam.

Terdahulu, Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Renggam, Mohd Fauzi Md Nor berkata, pihaknya menerima lap0ran mengenai kejdian berkenaan pada 7.47 malam, Sabtu membabitkan empat kenderaan dengan dua mngsa ma vt rentungg di lokasi kejdian.

KemaIangan membabitkan lori jenis Isuzu yang terbakar 70 peratus, Proton Wira dan Toyota Vios masing-masing 90 peratus, dan Proton Preve.

Mohd Fauzi berkata, mngsa yang ma.ut ialah penumpang Proton Wira iaitu Nurul Nazihah Kamalul Arifin, 28.

Katanya, seorang lagi mngsa yang maklumatnya tidak diketahui berada dalam Toyota Vios yang turut terbabit dalam kemaIangan itu.

Sumber : mstar

PERHATIAN: BicaraKini tidak akan bertanggung jawab secara langsung atas komentar yang diberikan oleh pembaca kami. Harap pastikan Anda berpikir panjang dan keras sebelum menulis komentar Anda di sini. Admin juga tidak bisa memantau semua komentar yang ditulis disini. Semua komentar adalah hak dan tanggung jawab Anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*