Pelakon Veteran Terkenal Hisham Ahmad Tajuddin MeninggaI Dunia

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Pelakon Veteran Terkenal Hisham Ahmad Tajuddin MeninggaI Dunia

Kuala Lumpur: Pelak0n veteran, Hisham Ahmad Tajuddin, 76, yang dirwat di Wa.d Kebergntungan Tinggi (HDW), Hspital Shah Alam (HSA) sejak 29 September lalu, mnggal dunia pada jam 4.30 petang ini.

Berita sdih ini dikongsikan anaknya, Aqeela Mohd Hisham, 26, menerusi kiriman mesej ringkas di aplikasi WhsApp kepada Harian Metro.

“Assalamualaikum, dengan rasa rendah hati saya ingin memaklumkan abah saya, Hisham Ahmad Tajudin telah kembali menemui sang pencipta pada waktu Asar tadi, jam 4.30 petang. Sama sama sedekahkan Al- Fatihah untuk arwh. lnnalillahiwainailahirojiun,” katanya.

Mdia sebelum ini, meIaporkan Hisham berada dalam keadaan kr1tikal aki bat jngkitan kum.an pada paru-paru, selepas difahamkan arwh mengalami ba tuk truk selama seminggu.

Hisham yang menerima rwatan di HSA sebelum ini ditldurkan dan bernfas sepenuhnya dengan alat bantuan pernfasan.

Difahamkan, Allahyrham juga diberikan d0s ant1biotik yang lebih kuat oleh doktor untuk membnvh kum.an-ku.man yang menye.rang dalam badannya pada 2 Oktober lalu.

Terdahulu, Hisham adalah pelakon yang aktif dalam arena drama dan filem tanah air sekitar 1980-an lalu. Namun, arwh yang juga pesara kerajaan kini banyak menghabiskan waktu berehat di rumah bersama keluarga kerana faktor usia serta penjagaan kesihatan kerana menghldap penykit dia.betes (kncing manis) serta drah tinggi.

Selama aktif sebagai pelakon berdekad lamanya, Hisham sudah membintangi banyak drama dan filem. Antara karya lakonannya ialah Tsu Feh Sofiah, Wira Angkasa, Hanny, Putera, Black Maria, Dalam Hati Ada Cinta, Tanah Kbur dan Tok Ayah.

Sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*