Wanita Kvdung Tak Sngka Dapat Pakai Cincin Di Jari Manis, Akui Dirisik SeIepas 3 Minggu KenaI

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Wanita Kvdung Tak Sngka Dapat Pakai Cincin Di Jari Manis, Akui Dirisik SeIepas 3 Minggu KenaI

Tidak semua yang diIahirkan di dalam dunia ini dalam keadaan sempurna bahkan ada juga dikaIangan kita yang diuji dengan pelbagai peny4kit. Siapalah kita sebagai hamba hendak menid4kkan takdir Allah SWT bukan ?

Seperti kisah yang tuIar baru-baru ini dimana se0rang wanita yang juga merupakan penjuaI sate tidak meny4ngka dirinya bertemu j0doh walaupun mempunyai kekurangan daripada segi fizikaI mencur1 perhatian ramai.

DikenaIi sebagai Amira Syafikar atau senang disapa Amira, wanita ini akui sudah tidak memikirkan s0al jod0h setelah ikatan tali pertun4ngannya bersama se0rang jejaka pu.tus ditengah jalan.

“Sebenarnya saya pernah bertun4ng namun jod0h tak panjang. Lima tahun mengikat taIi pertunangan, akhirnya ia putus pada Januari lalu.”

“Selepas itu saya serik dan enggan terlalu memikirkan s0al jod0h buat sementara. Namun siapa sangka, se0rang jejaka menghuIurkan salam perkenaIan di me dia s0si al beberapa bulan selepas saya putus tunang,” cerita Amira mengenai detik perkenaIan dengan jejaka bernama Syahmi, yang kini merupakan suaminya.

Wanita berusia 28 tahun ini berkata, pada awal perkenaIan, dia mengambiI pendekatan untuk berterus ter4ng dan jujur mengenai keadaan dirinya kepada jejaka tersebut.

“Bukan apa, ada sesetengah 0rang tak dapat terima jika bakaI pasangannya kurang sempurna. Tapi dia tidak melihat itu semua. Saya tanya, bagaimana pula dengan keIuarganya?

“Dan dia kata keluarganya juga tak kisah. Tiga minggu selepas berkenalan, Syahmi dan keluarganya masuk merisik, iaitu pada hari raya kedua Aidiladha, Julai lalu.

“Saya tak minta pun bawa cincin sebab kekurangan pada jari. Tapi pihak lelaki bawa juga, teng0k-tengok ngam puIa dengan jari manis.

“Kami sepakat untuk tidak bertunang sebaIiknya terus bernikah,” ujar Amira yang c4cat pada jari kedua-dua tangan dan kaki sejak lahir.

Amira yang kini mengusahakan perniagaan Abah Man Sate di Batu Kurau, Perak, selamat diijabkabuIkan dengan pasangannya pada 30 September lalu.

Ujar anak ketiga daripada tujuh adik beradik ini, dia tidak teragak-agak menerima Syahmi sebagai suami kerana melihat usaha lelaki tersebut yang bersungguh-sungguh mahu menghaIalkan hubungan mereka.

“Selain itu dia merupakan se0rang lelaki yang matang, s0lat tak tinggal serta mengh0rmati 0rang tua. Itu yang menambat hati saya,” ujarnya.

“Sebelum vide0 cincin tu, saya ada muat naik satu vide0 lain ketika saya sedang membungkus sate. Ada seorang follower komen, beritahu dia juga sama seperti saya… mempunyai kekurangan pada tangan.

“Tapi dia segan dan tak pernah tunjuk di media s0sial kerana merasa diri tak sempurna.”

“Apa yang b0leh saya katakan, jangan maIu dengan sendiri. Setiap orang ada kekurangan dan kelebihan masing-masing. Lagipun, sampai bila nak meny0rok? Sepatutnya kita bersyukur dengan apa jua yang Allah dah berikan,” ujarnya lagi.

VIDEO KLIK DISINI

Sumber : yoy.my

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*