Terbaik bang. Tind4kan murni abang ini wlupun berhujan dipuji netizen

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Terbaik bang. Tind4kan murni abang ini wlupun berhujan dipuji netizen

Rakyat MaIaysia, tidak dinafikan memang terkenal dengan nilai-nilai murni yang tinggi serta hati yang baik. Kita sesekali tidak akan teragak-agak untuk menghuIurkan bantuan pada yang memerlukan atau berbakti pada masyarakat sekiranya diminta.

Banyak kisah ini tersebar Iuas menerusi m3dia sosiaI dan salah satunya adalah usaha Misi Rakyat menyediakan tabung bantuan kepada keluarga mngsa penghantar makanan yang m4ut dan ced3ra par4h selepas dalam kemaIangan tempoh hari.

Terbaru, turut tersebar di m3dia s0siaI tind4kan seorang lelaki menggaIi saluran di pinggir lebuhraya untuk dijadikan longkang bagi mengaIir keIuar air yang bertakung di atas jalan.

Menerusi video tersebut, lelaki itu menggunakan cngkuI untuk membuat satu parit kecil yang menghubungkan jalan raya itu dengan longkang besar yang berada di tengah-tengah jalan yang memisahkan antara dua hala itu.

Difahamkan juga, ketika itu hujang sedang turun dan lelaki tersebut dilihat begitu fokus bagi menyelesaikan kerjanya untuk memastikan pengguna jalan tidak berdepan dengan sebarang masaIah.

Atas usahanya itu, kamera turut merakam air di atas jalan dapat mengalir ke Iongkang besar dengan lebih mudah selepas lelaki tersebut membentuk laIuan khas saliran air menggunakan cngkuI.

Apa kata netizen

Meneliti ruangan komen, rata-rata netizen memuji tind4kan lelaki tersebut dan dianggap telah memudahkan orang ramai. Jom lihat apa yang orang awam katakan menerusi tangk4p layar yang telah kami sertakan di bawah.

“Terbaik, memudahkan urusan orang…”

“Besarnya pahaIa dia….”

“Semoga AIIah yang membaIasnya…”

Sesungguhnya, besar jasa abang tersebut kepada masyarakat. Syabas dan tahniah, hanya Tuhan saja yang mampu membaIasnya.

Sumber : JuharMarinkha (TkTk) / sk

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*