Pemandu pentingkan diri nak cepat sampai menyebabkan kem4tian seorang ibu

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Pemandu pentingkan diri nak cepat sampai menyebabkan kem4tian seorang ibu

SUNGAI PETANI – Seorang wanita mavt manakala anak perempuannya cede ra par4h apabila motosikal dinaiki meIanggar sebuah kereta yang tiba-tiba membuat pusingan U di Kilometer 68 Jalan Alor Setar – Butterworth, Padang Temusu dekat sini semalam.

Dalam kejdian pukul 1.55 tengah hari itu, mngsa berusia 52 tahun mengalami kecede raan par4h pada kepala dan mening gaI dunia ketika diraw4t di H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini kira-kira sejam kemudian.

Sementara anak perempuannya berusia 24 tahun yang menunggng motosikal jenis Yamaha 135LC pat4h paha kiri.

Mereka berasal dari Kampung Sungai Emas, Kota Kuala Muda dekat sini.

Ketua P0Iis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata, kemaIangan tersebut memba bitkan sebuah motosikal dan dua buah kereta.

Katanya, keja dian berlaku ketika dua beranak itu dalam perjalanan dari arah Sungai Petani menghala Tikam Batu.

“KemaIangan dipercayai berlaku apabila sebuah kereta jenis Perodua Myvi yang dipandu di lorong motosikal arah sama secara tiba-tiba membuat pusingan U.

“Ia menyebabkan penunggang motosikal tidak sempat mengeIak lalu meIanggar bahagian hadapan kanan kereta tersebut,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Kata beliau, perIanggaran itu mengakibatkan dua beranak tersebut tercamp4k ke laluan bertent4ngan.

“Pada masa sama, sebuah lagi kereta jenis Honda Civic yang dipandu dari arah berten.tangan tidak sempat mengeIak lalu terIanggar dua beranak terbabit,” ujarnya.

Menurutnya, kedua-dua mngsa yang cede.ra par4h dibawa ke Wad Kece.masan HSAH untuk raw4tan.

“Walau bagaimanapun pada pukul 3.05 petang, mngsa berusia 52 tahun disahkan telah mening gaI dunia di wad tersebut,” katanya.

Katanya, pemandu Perodua Myvi yang berusia 24 tahun dan pemandu Honda Civic berusia 22 tahun tidak mengaIami kecede.raan.

Tambahnya, hasil sia. sa tan mendapati kemaIangan berpunca daripada kecua!an pemandu Perodua Myvi yang membuat pusingan U di kawasan yang tidak dibenarkan.

Sumber : K!ONLINE

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*