“Das4r Pemalas Pengot0r” Selamba Buang Samp4h Dari Tingkat Atas, Penduduk Flat Luah Rasa Kesal

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Das4r Pemalas Pengot0r” Selamba Buang Samp4h Dari Tingkat Atas, Penduduk Flat Luah Rasa Kesal

AmaIan buang s4mpah merata ini bagaikan tidak dapat dibendung, buat lah kempen kesed4ran aIam sekitar macam mana sekalipun namun jika ianya tidak bermula daripada diri sendiri, maka ianya tidak kemana juga.

Perlu diingat, keIakuan seperti ini sebenarnya mencerminkan siapa diri kita. Di tempat aw4m pun boleh buang s4mpah merata apatah lagi di dalam rumah sendiri bukan?

Sama juga seperti kisah yang tuIar baru-baru ini dimana se0rang wanita menunjukkan satu situasi ‘menj1jikkan’ di sebuah rumah flat mengund4ng am4rah ramai.

Menerusi vide0 yang dimuat naik 0lehnya di laman TkTk @maz_hassim, dia meIuahkan rasa kecew4 apabila melihat s4mpah sarap yang berseIerakkan dan apa yang lebih meny4kitkan hati adalah samp4h sarap tersebut dibu4ng oleh penduduk dari tingkat atas.

Dapat kita lihat, terdapat bungkusan s4mpah seperti sis4 makanan, Iampin bayi, tuala wanita yang sepatutnya dibu4ng dengan baik di tempat yang betul.

Mungkin si peIaku mahu mudah dan tak mahu turun dari rumah untuk membu4ng samp4h, tapi tind4kan mereka memberi kesan pada penduduk lain.

Difahamkan tempat tersebut mempunyai tukang pembersihan namun itu bukanlah satu ‘tiket’ untuk meIakukan tind4kan sedemikian.

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata warga netizen mengec4m tind4kan individu tidak bertanggungjawab tersebut yang bukan sahaja pemaIas tapi juga peng0tor dan mementingkan diri sendiri.

Bagaimana pun, ada juga netizen akui ‘pemandangan’ tersebut adalah normaI dan sering berIaku bagi penduduk rumah flat.

Antara k0men warga maya:

“Duduk rumah flat 15 tahun tak tahan dah, juaI flat balik kg buat rumah.. amann..”

“Kenapa la dia lahir jadi manusia”

“Kalau nampak siapa bu4ng kutip balik s4mpah tu pergi campak depan rumah dia”

“Pernah pergi 2,3 tempat lebih kurang macam ni.. per4ngai semua sama je.. ada yang kenc1ng dekat tangga”

VIDEO KLIK DISINI

Sumber : yoy

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*