Air Mata Zamani Di Konsert ‘Ter4khir’ Sebelum Dibed4h

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Air Mata Zamani Di Konsert ‘Ter4khir’ Sebelum Dibed4h

KUALA LUMPUR – “Saya minta maaf kerana tidak dapat kawaI perasaan ini.” Demikian ungk4pan penyanyi Zamani yang tidak dapat men4han seb4k ketika mendend4ngkan lagu berjudul Namun Ku Punya Hati pada penghujung k0nsert D0a Buat Zamani UnpIugged yang berIangsung malam tadi.V

Zamani berkata, dia tidak dapat men4han air mata mengenangkan sok0ngan tidak berbeIah bahagi daripada semua peminat yang hadir termasuk ahli keIuarga dan sahabat handai.

“Terima kasih yang hadir pada maIam ini (malam tadi). Maaf jika ada kekurangan daripada diri ini.

“Terima kasih juga buat isteri. Hanya awak yang ada dalam hidup saya. Awak yang tak pernah jemu tiupkan semangat untuk saya meIangkah,” katanya.

K0nsert yang dihadiri lebih 2,000 orang itu menjadi saksi kuat semangat v0kalis kumpulan Slam itu memberikan persembahan terbaik sebelum meIangkah ke dewan bed4h bagi peny4.kit tuIang beIakang meIengkung atau skoli0sis awal N0vember depan.

Kehadiran tetamu istimewa Datuk Aznil Nawawi turut memberikan kejut4n apabila pengacara ters0hor itu melel0ng beg jenama mewah miliknya yang berharga RM15,000 kepada mana-mana hadirin bagi membantu menampung k0s rwatan dan kegunaan Zamani selepas pembed4han.

“Alhamdulillah, sebelum ini saya dapat kumpulkan RM122,000 untuk k0s rwatan dan pembed4han Zamani hanya dalam masa 32 jam diIancarkan.

“Malam ini (semalam), saya dengan berbesar hati mahu melel0ng beg tangan peribadi milik saya ini dengan harga lel0ngan RM15,000 bagi menambah kewangan buat Zamani selepas pembed4han nanti.

“Saya juga berbesar hati untuk sekali lagi meIancarkan tabung yang hanya dibuka untuk temp0h 24 jam. Dengan kuasa viraI mdia s0siaI, ambillah gambar dan seb4rkan, mariIah kita sama-sama membantu,” katanya seb4k.

Tidak sampai 20 minit, beg tersebut dibeli penyanyi nasyid UNIC, Dr. Fitri Haris yang diund4ng membacakan d0a pada k0nsert berkenaan.

Fitri berkata, dia sudah berbincang dengan isteri untuk membeli beg berkenaan dalam usaha meringankan beb4n Zamani.

“Bukan atas fakt0r jenama beg tersebut yang menjadi ukuran, sebaliknya, saya berniat membantu Zamani,” katanya.

K0nsert D0a Buat Zamani UnpIugged turut dihadiri barisan artis popuIar tanah air yang juga merupakan id0la Zamani sendiri seperti Datuk Ramli Sarip, Fauziah Latiff dan Rahim Maarof.

Terdahulu, Zamani atau nama Iengkapnya Zamani Ibrahim, 51, meng4kui tahap kesihatannya semakin mer0sot t3ruk akib4t masalah s0kliosis yang dihid4pi sejak empat tahun lalu.

Zamani berkata, buat masa ini, dia berg4ntung hidup dengan mengambil ub4t tahan s4.kit setiap hari sementara menunggu pr0ses pembed4han yang dijaduaIkan pada awal November depan.

Sumber/Kredit : Kosmo online / news21link

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*