Raih Sumbangan RM204,322 Dalam Tempoh 48 Jam, Netizen Puji Cara Kepada Keluarga Mgsa

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Raih Sumbangan RM204,322 Dalam Tempoh 48 Jam, Netizen Puji Cara Kepada Keluarga Mgsa

Beberapa hari lalu, ramai dike.jutkan dengan berita kemaIangan nger1 yang meIibatkan se0rang penghantar makanan m4.ut dan penunggang mot0rsikal mengaIami kecederaan prah akib4t direm.puh oleh dua kenderaan iaitu utiliti sukan (SUV) jenis Nissan X-trail dan Pr0ton Wira.

Buka tabung misi bantu keIuarga mngsa terIibat.

Ek0ran itu, terdapat se0rang hamba Allah sudi membuka tabung bantuan kepada ahli keluarga mngsa terIibat terutama isteri penghantar makanan m4.ut yang baharu sahaja menikah dua minggu dan 0rang rumah penunggang mot0rsikal yang kini sedang sarat meng4ndung.

Ini termasuklah sumbangan kepada ibu penghantar makanan yang m4.ut yang kini berusia 73 tahun.

Difahamkan, sumbangan itu dibuat tanpa pengetahuan ahli keluarga mngsa terlibat dan setiap transaksi yang dibuat oleh penderm4 dapat dilihat dengan jeIas menerusi Realtime Online.

Rakyat Malaysia pemurah, sumbangan capai RM204,322

Menerusi vide0 dimuat naik pengguna dikenali @bangsabertauhid, difahamkan mereka berjaya mengutip kutipan sebanyak RM204,322 hasil sumbangan masyarakat pemurah dalam temp0h 48 jam.

Dalam pada itu, individu tersebut mengucapkan terima kasih kepada semua penderma yang sudi menderma bersama bagi membantu meringankan keIuarga mngsa terIibat.

“Rakyat pemurah kumpul RM204,322 tanpa pengetahuan keIuarga mngsa. Alhamdulillah, rakyat Malaysia sentiasa bersedia untuk misi-misi akan datang. Lets thanks each 0ther di ruangan k0men,”tulisnya di ruangan kapsyen hantaran tersebut.

Jumpa keIuarga mngsa untuk beri sumbangan

Sebaik sahaja menutup tabung misi tersebut, individu itu turun padang bagi meIawat keluarga mngsa terIibat bagi memberikan kutipan duit yang diper0leh.

Katanya, sumbangan duit bernilai RM204,322 itu akan disampaikan sendiri terus ke akaun isteri mngsa dan keIuarga mngsa.

“Jumlah kutipan adalah sebanyak RM204,332. Selepas itu, saya bahagi kepada dua keluarga mngsa iaitu yang mninggaI dunia dan cder4 prah.

“Jadi, saya bahagi sama rata. Setiap keluarga dapat RM102,161. Kemudian, untuk setiap keluarga pula saya pec4hkan kepada isteri dan orang tua si suami.

“Untuk mngsa cdra p4rah, saya berikan 80% pada isteri sebanyak RM81, 728.80. Kemudian, baki diberikan kepada untuk ibu bapa sebelah suami dapat RM20, 432.20.”katanya.

Seterusnya, dia menyatakan jumlah diberikan kepada keIuarga mngsa yang m4ut iaitu sebanyak RM51,080.50 kepada si isteri dan RM51,080.50 kepada ibu arwh.

Alhamdulillah, terima kasih! Ini baru betul tr4nsparent

Perk0ngsian itu menerima pujian ramai netizen di mana mereka turut suka dengan cara agihan sumbangan tersebut kepada keIuarga mngsa terlibat.

Bukan itu sahaja, bahkan pendrma juga dapat mengetahui seberapa banyak wang disaIurkan dan dapat dilihat dengan jelas mengenai pengaIiran wang sumbangan tersebut.

Sumber: Instagram @bangsabertauhid / OMM

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*