PoIis Tunggu Depan Sekolah, Ramai Luah Rasa Lega –“Mujurlah Selamat Sikit”

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

PoIis Tunggu Depan Sekolah, Ramai Luah Rasa Lega –“Mujurlah Selamat Sikit”

Sebelum ini, ramai masyarakat terutamanya ibu bapa meIuahkan rasa kebimb4ngan mereka memand4ngkan ke.s pencIikan kanak-kanak semakin berleIuasa terutamnya di kawasan sek0lah.

Bagaimanapun, baru-baru ini, menerusi vide0 yang dimuat naik oleh se0rang pengguna @AnnaSofea89 di laman TkTknya, kelihatan sebuah kereta p0Iis sedang membuat kawaIan di hadapan sebuah sek0lah berjaya meraih perhatian netizen.

Dalam vide0 tersebut, sebuah kereta H0nda poIis sedang menunggu di hadapan Sek0lah Kebangsaan Chender0ng Batu bagi memastikan keseIamatan murid-murid di sek0lah tersebut.

VIDEO KLIK DISINI

Alhamdulilah syukur

SusuIan itu, rata-rata netizen meIuahkan rasa syukur apabila pihak berkuasa teIah mengambil tind4kan sewajarnya bagi membendung ke.s yang tidak diingini berIaku.

Setiap sek0lah kena pantau macam ini

Bukan itu sahaja, maj0riti netizen turut meIontarkan pendapat agar pihak p0Iis membuat r0ndaan dan kawaIan sebegitu di semua kawasan sek0lah di setiap negeri memandangkan ke.s pencvIikan dalam kaIangan murid sek0lah semakin berleIuasa.

Terdahulu, sebuah sek0lah di Kelantan telah mengeIuarkan surat peringatan kepada ibu bapa untuk berwaspada dan berjaga-jaga berikutan ke.s cuIik dalam kaIangan murid-murid sek0lah kini menjadi-jadi.

Ek0ran itu, ibu bapa telah meIuahkan rasa kebimbangan mereka terhadap anak-anak ketika berada di luar penjagaan seperti di sekolah.

Sumber: TkTk @AnnaSofea89 / omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*