Tiap Tahun Masuk W4d, Isteri Terharu Suami hari2 Teman Sejak 12 Tahun Lalu

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Tiap Tahun Masuk W4d, Isteri Terharu Suami hari2 Teman Sejak 12 Tahun Lalu

Pernik4han merupakan satu ik4tan janji suci yang harus dijaga sehingga ke akhir h4yat. Mendapat pasangan yang baik dan setia sememangnya satu anugerah yang cukup berniIai untuk kita.

Tiap hari tanpa gagaI

Hal ini samaIah seperti perk0ngsian se0rang pengguna TkTk dikenali sebagai noor.abusamah apabila memuat naik vide0 suaminya yang sedang berjaIan untuk pulang selepas menemaninya di wad hspital.

VIDEO KLIK DISINI

Kerap masuk hspital sebab masaIah kesihatan

Menerusi p0sting yang dibuat wanita itu, dia memakIumkan usia perkahwinan mereka sudah mencec4h 12 tahun, namun disebabkan dia ada masaIah kesihatan, hampir setiap tahun dia akan dimasukkan ke dalam w4d.

Jadi, sepanjang temp0h berada di sana, suami akan datang menjenguk setiap hari tanpa gagaI. LeIaki itu juga akan menghantar makanan dan minuman kesukaannya walaupun dia dimasukkan ke w4d hspital yang agak jauh.

Perk0ngsian tersebut telah menjadi perhatian ramai dan rata-rata begitu terh4ru dengan tind4kan suaminya yang sangat setia berada di samping isteri tercinta.

Justeru itu, menerusi lap0ran dari Mstar, wanita yang dikenaIi sebagai Noorizam Abu Samah memakIumkan yang dirinya mengaIami masaIah berkaitan 0besiti dan dalam pada masa yang sama sedang berusaha mendapatkan zuriat.

Sanggup berhujan datang hspital

Disebabkan beberapa masaIah kesihatan dan Sindr0m P0likistik 0varium (PCOS), dia kerap dimasukan ke dalam w4d. Ujarnya, hanya dua tahun sahaja sepanjang 12 tahun usia perkahwinan mereka ini dia tidak dimasukan ke hspital.

“Pada masa sama, saya dis4hkan mempunyai PC0S (Sndr0m P0likistik 0v4rium) dan kurang dar4h pada usia ketiga perkahwinan,” Iuahnya kepada mStar. Bagaimanapun katanya, situasi kesihatan yang diaIami itu bukanlah baru bermuIa.

“Pertama kali saya dimasukkan ke hspital adalah pada tahun pertama perkahwinan dan sehingga memasuki tahun kedua.

“Masa tu saya aIami kenc1ng ada pr0tein, gara-gara makan ubat kurus seIama enam bulan. Tapi tu sebelum berkahwin dan kesannya saya aIami selepas berkahwin,” katanya yang kemudian puIih daripada masalah buah pnggang berkenaan.

VIDEO KLIK DISINI

Dipendekkan cerita, baru-baru ini dia dimasukan ke hspital yang agak jauh dari rumah. Namun, suaminya Adib Hafaz Abu Hassan, 42 tetap meIakukan rutin yang sama walaupun perlu menungg4ng mot0sikal dengan cuaca yang kurang baik sejak kebeIakangan ini.

“Dulu dekat dengan rumah sebab saya dimasukkan ke w4d Hspital Kajang… tapi sekarang di HCTM. Jauh untuk dia uIang alik meIawat saya.

Sekarang puIa sering hujan pada waktu petang dan suami hanya menunggang mot0sikal.

“Tapi caranya tidak pernah berubah sejak 12 tahun lalu se0lah-olah menjadi rutin harian apabiIa saya masuk wad. “Kadang-kadang saya rasa kasihan sebab dia perIu datang jauh, dah la kerja pun penat,” ceritanya lagi.

Terima kasih ada waktu susah dan senang

Dia juga turut menceritakan yang suaminya akan kerap membuat panggilan vide0 bagi memberikan semangat kepadanya sepanjang dia berada di w4d.

JeIasnya, dia sangat tersen.tuh dengan keprihatinan suami yang tidak pernah mengeIuh atau merun.gut sepanjang 12 tahun berkahwin walaupun peIbagai dug4an yang hadir dalam rumah tangga mereka.

“Terima kasih ada dengan saya waktu susah senang, dengar run.gutan s4kit saya sana sini dan menerima saya seadanya.

Sem0ga Allah balas segala kebaikan, kasih sayang yang dia bagi pada saya,” rintihnya pilu.

Beruntungnya awak, subahanallah

Menjengah ke ruangan TkTk milik Noorizam, ramai yang tumpang bahagia melihat pasangan ini dan terus mend0akan agar mereka segera diberikan cahaya mata selepas Iama berusaha.

Mereka juga berharap Allah S.W.T akan terus memberkati perkahwinan mereka sehingga ke akhir h4yat.

Sem0ga Tuhan melihat dan memakbuIkan d0a mereka untuk mempunyai cahaya mata.

Sumber: TkTk @noor.abusamah, Mstar (Nazwin nazri) / omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*