Datuk Pngku Cucu M4vt Saga Drmpuh Pmndu Tnpa Lesen.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Datuk Pngku Cucu M4vt Saga Drmpuh Pmndu Tnpa Lesen.

Sungai Petani: Se0rang lelaki wrga emas m4.ut manakala cucunya berusia setahun di atas ribanya terseIamat selepas kereta dinaiki terbablt dalam kemaIangan dengan tiga kenderaan lain di Jalan Sidam Kiri, dekat sini, kelmarin.

Dalam kjadian pada jam 5.30 petang, mngsa yang berusia 63 tahun mninggaI dunia di tempat kjadian akib4t prah di kepala manakala bay1 lelaki terbabit cede.ra di dahi.

Ketua P0Iis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata, ketika kjadian mngsa berada di kerusi penumpang belakang sambil memangku cucu manakala isterinya di kerusi penumpang hadapan kereta Pr0ton Saga yang dipandu anak perempuan mereka.

Menurutnya, siasa.tan mendapati kemaIangan membabitkan kereta dinaiki empat sekeluarga itu dengan tiga lagi kenderaan iaitu sebuah kereta Toyota Corolla, lori dan motosikal.

“Sia.satan lanjut mendapati pemandu Toyota Corolla iaitu remaja lelaki berusia 18 tahun yang bekerja sebagai mekanik datang dari arah Sungai Petani menghala ke Sidam Kiri manakala tiga kenderaan yang terbabit dalam kemIangan itu datang dari arah bertntangan.

“Pemeriksaan mendapati mekanik berkenaan memandu laju sebelum dia hiIang kawaIan serta masuk laluan bertntangan dan meIanggar tiga kenderaan lain,” katanya.

Katanya, Toyota Corolla dipandu mekanik itu pada mulanya mermpuh kanan lori sebelum bertmbung Proton Saga dinaiki empat beranak manakala penunggang motosikal yang tidak sempat mengeIak turut terjtuh.

“Akib4t daripada peIanggaran itu menyebabkan penumpang lelaki yang berada di tempat duduk belakang Proton Saga mninggaI dunia tiga yang lain termasuk ba.yi hanya mengalami kecede.raan.

“Pemandu Toyota Corolla didapati ced.era pinggang serta lutut kanan manakala penunggang motosikal ced.era kaki kanan dan pemandu lori tidak mengalami sebarang kecede.raan,” katanya.

Zaidy berkata, siasa.tan dan pemeriksaan lanjut mendapati mekanik yang memandu Toyota Corolla terbabit tidak mempunyai lesen memandu.

“Sia.satan awal mendapati kemaIangan berpunca daripada kecu.aian mekanik berkenaan yang didapati memandu laju hingga menyebabkan kenderaannya hiIang kawaIan dan masuk ke laluan bertntangan.

“K.es disia.sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*