Punca Penjual Jeruk, Rider Motor Tak Pasal-Pasal Jadi Mngsa

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Punca Penjual Jeruk, Rider Motor Tak Pasal-Pasal Jadi Mngsa

Sebelum ini, sudah banyak kali pihak berkuasa memberi amaran kepada penjaja di tepi jalan untuk berhenti beroperasi kerana akan menyusahkan pengguna jalan raya.

Pun begitu, mereka ini masih sahaja degil dan mengingkari arahan. Malah, penjaja yang menjual buah-buahan dilihat bagai cendawan tumbuh selepas hujan.

Beberapa hari lepas, tuIar satu video rakaman dash cam yang memaparkan seorang penunggang motosikal jatuh terseret gara-gara diIanggar oleh sebuah kereta jenis Nissan X-Trail.

Menurut pengguna Twitter yang memuat naik semula video ini, kereta Nissan X-Trail tersebut pada mulanya ingin mengelak kereta  Perodua Axia yang berhenti di tengah jalan untuk membeli jeruk mangga.

Bagaimanapun, tiba-tiba sebuah motor melncur laju dari arah belakang dan secara tidak sengaja diIanggar oleh Nissan X-Trail yang ingin mengelak tadi.

Bukan itu sahaja, yang lebih membuatkan warganet geram, pemandu kereta berkenaan langsung tidak memberikan sebarang bantuan kepada mgsa. Malah selamba memecut keretanya!

Mujur mngsa tidak mengalami kceda raan parah. Penunggang motor itu turut dilihat dibantu oleh penjaja jeruk mangga dan seorang posmen yang kebetulan lalu di situ.

Meninjau reaksi warganet di Twttr, rata-rata kecewa melihat tindakan pemilik kereta Nissan X-Trail yang langsung tidak bertanggungjawab ke atas mgsa serta ‘melarikan’ diri.

Selain itu, warganet turut berharap agar penjaja buah ini dapat segera dihapuskan di jalan raya kerana kehadiran mereka hanya akan mengundang kemaIangan kepada orang ramai.

VIDEO:

Hal ini telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata warganet tidak berpuas hati kerana pemandu tersebut bertindak melarikan diri seolah tidak mahu bertanggungjawab.

Sumber & video dipetik dari YN, Twtter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*