‘MULIANYA PMERGIANMU JOE..’ TK0RBAN KTIKA SEIAMATKN KNAK2 TGEIINCIR AIR TRJUN LATA KERTAS

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

‘MULIANYA PMERGIANMU JOE..’ TK0RBAN KTIKA SEIAMATKN KNAK2 TGEIINCIR AIR TRJUN LATA KERTAS

KUALA KRAI: Se0rang lelaki m4.ti Iemas selepas menyeIamatkan dua kanak-kanak yang tergeIincir ketika mandi di Air Trjun Lata Kertas, Dab0ng di sini.

Difahamkan dalam kjadian pada jam 10 pagi itu, Mohd Johari Mohd Rozali, 36, sedang mandi sebeIum dua kanak-kanak lelaki masing-masing berusia sembilan tahun tergeIincir di atas batu dan terjtuh lalu berpaut pada mngsa.

Dalam keadaan keIam k.abut, 0rang awam yang berada di kawasan perkeIahan itu menyeIamatkan kedua kanak-kanak berkenaan.

Dalam masa sama mngsa dilihat terk.apai-ka.pai dan Iemas sebelum bapa saIah se0rang kanak-kanak itu menariknya naik dan memberikan bantuan pernfasan (CPR).

K0mander Operasi BaIai B0mba dan Penyelamat (BBP) Dabong, Pegawai B0mba Kanan II Farizal Ismail berkata, pihaknya menerima panggilan kece.masan daripada 0rang awam pada jam 10.11 pagi dan tiba di l0kasi kjadian 19 minit kemudian.

Katanya, seramai enam pegawai dan anggota termasuk Pasukan Bomba Bantuan dari BBP Dabong bergegas ke lokasi kejdian.

“Sebaik tiba di l0kasi, kami mengambiI alih untuk memberikan CPR kepada mgsa, namun disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan hspital yang hadir untuk pemeriksaan.

“My4t kemudiannya diserahkan kepada pihak p0Iis sebelum dihantar ke Hspital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai untuk tind4kan Ianjut.

“0perasi berakhir pada jam 11.15 pagi,” katanya ketika dihubungi.

Sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*