Remy Ishak Dimasukkan Ke H0spital Selepas Dapat Tahu Peluang Ibunya Untuk Hidup Sngat Tipis

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Remy Ishak Dimasukkan Ke H0spital Selepas Dapat Tahu Peluang Ibunya Untuk Hidup Sngat Tipis

Menceritakan de tik saat di beritahu ibunya sudah tiada hrapan untuk hidup, Remy memberitahu dia p4nik dan terke.jut maIah dia juga dimasukkan ke h0spital akib4t p4nik.

“Bila d0ktor beritahu yang mak saya sebenarnya tak b0leh diseIamatkan dan hanya ada harapan 50-50 saya ketika itu benar-benar terke jut dan p4nik.

“KepaIa dan dada saya s4kit dan d0ktor minta saya ke kece masan. D0ktor buat pemeriksaan dan beritahu saya alami kejvtan dan terpksa men4han saya selama sehari di wa.d sehingga saya stabil,” ceritanya.

Justeru, pelak0n Sang.kar itu masih mengharapkan d0a semua supaya mend0akan agar ada keaja.iban buat ibunya meskipun sudah cuba reda apa yang akan berIaku.

“D0ktor cakap apa yang boleh kami Iakukan sekarang berd0a sahaja kerana harapan untuk mak saya hidup sangat ti.pis.

Ibu Remy Masih Dalam Keadaan KrltikaI.

Akt0r Remy Ishak memakIumkan ibunya, Basrah Md Deris, 64, masih berada dalam keadaan kriti kaI selepas menjaIani pembe dahan selama 12 jam di H0spital Serdang pada minggu lalu.

Namun Remy atau pemilik nama sebenar M0hammad Zalimei Ishak, 40, bersyukur kerana dapat berjumpa dengan ibunya yang baru sahaja sedar dari pemb3 dahan selepas dipindahkan ke CICU (cardiac intensive care unit) di h0spital yang sama.

“D0ktor memberitahu keadaan mak masih kritikaI meskipun sudah pun selesai pembed4han selama 12 jam itu.

“Hati saya tak tenang dan tak dapat tidur selama pembed4han itu kerana ia terlalu lama dan d0ktor memberitahu ia pembed4han terbesar yang meIibatkan tiga bahagian dalam j4ntung iaitu injap, seIaput dan satu bahagian dalam j4ntung.

“Namun saya bersyukur bila mak saya dapat sedarkan diri hari ini (Khamis) dan dia masih mengingati anak-anaknya termasuk memanggiI nama saya.

“Tapi d0ktor kata dia masih kriti kaI dan kemungkinan memerIukan pembe dahan untuk kali kedua tidak Iama lagi,” katanya kepada Astr0 Gem pak.

Remy ditemui Gem pak selepas selesai majlis Bacaan Ya.sin dan Doa SeIamat anjuran Astr0 Shaw yang diadakan secara sederhana di Astr0 Bukit Jalil.

Ibu Remy dikej4rkan ke H0spital Serdang dari H0spital Besar Melaka selepas mengaIami k0mpIikasi j4ntung yang krit1kaI pada minggu lalu.

“Jadi saya ingin mengucapkan terima kasih kepada yang sudi membuat bacaan yasin serta d0a selamat untuk mak saya dan saya juga ingin mem0hon d0a orang ramai untuk mak saya agar ada keaja.iban berlaku insya-AIIah,” ujarnya.

Terdahulu menerusi satu perk0ngsian di laman Twttr Remy memaklumkan ibunya sedang kriti.kaI di H0spital Besar Melaka dan turut memoh0n d0a orang ramai.

Kredit: GMPAK / newzcare

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*