Lelaki Minta Air P4nas Buat Susu Anak, Pekerja Siap Bantu Cucikan Botol

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Lelaki Minta Air P4nas Buat Susu Anak, Pekerja Siap Bantu Cucikan Botol

Bukan sus4h untuk berbuat baik, kadang kaIa hanya memerIukan sedikit kesungguhan. SeIain meraih ganjaran pahaIa, ia juga b0leh membuatkan sese0rang itu tersenyum sepanjang hari.

Baru-baru ini, se0rang lelaki berk0ngsi pengaIaman manis ketika berurusan dengan se0rang pekerja Starbucks di cawangan berdekatan Hspital Pakar KPJ TawakkaI, Kuala Lumpur.

Menurut @angahazie888 ketika di premis tersebut, dia meminta sedikit air p4nas daripada pekerja berkenaan kerana mahu membancuh susu anaknya.

Video:

Lebih membuatkan dia terharu apabila pekerja itu bukan sahaja mengisi air p4nas mengikut sukatan sepatutnya, maIah turut bertind4k membasuh b0tol susu anaknya sehingga bersih.

“Terima kasih kat br0ther (pekerja) ni. Minta air p4nas sikit nak buat susu anak. Siap basuh sekali, ikut letak line air lagi,” tulisnya.

Rakaman berdurasi 35 saat itu memaparkan pekerja terbabit sedang membasuh bot0l susu di bahagian singki sebelum mengisi air p4nas dengan teliti.

Vide0 berkenaan mendapat 462,000 tont0nan dan hampir 900 k0men netizen yang rata-rata memuji kebaikan pekerja itu yang dianggap membantu memudahkan urusan 0rang lain.

Malah, segelintir juga mend0akan anak muda itu memper0leh ganjaran pahaIa dan dinaikkan gaji hasil kerajinan terhadap pekerjaan dilakukan.

Sumber: TkTk @angahazie888 / omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*