Kanak-Kanak Tunggu Mak Pulang Cari Rezeki Sampai Tertidur Dalam L0ngkang Undang Seb4k

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Kanak-Kanak Tunggu Mak Pulang Cari Rezeki Sampai Tertidur Dalam L0ngkang Undang Seb4k

Anak adaIah am4nah yang Allah berikan pada ibu bapa bagi mend1dik mereka supaya mengenaI tuhannya. SeIain memberi kan mereka pakaian, iImu pengetahuan, serta menjadi insan berguna keIak.

Jika nak meIihat masa depan negara Iihatlah remajanya, di mana mereka sekarang. Perumpamaan itu bukanIah untuk menghin4 segeIintir keIuarga susah di Iuar sana akan tetapi dituju pada sikap rakyat itu sendiri meIihat 0rang sekeIilingnya bagaimana.

Jika pemimpin Iebih memandang serius keadaan rakyat yang susah ini mereka perlu mengh4ntar wakiI bagi membantu anak-anak m1skin mendapat pendidikan percuma.

Seperti tuIar dalam video tktker ini, terlihat anak keciI yang berumur sekitar 7-9 tahun itu tertidur di dalam Iongkang, kata Deyla Habib saat memandu kereta dan menunggu Iampu isyarat merah.

Dia semp4t memanggil kanak-kanak itu untuk memberi duit yang hanya ada RM2 sahaja daIam begnya.

Bila bertanya di mana ibu dan ayah nya, kanak-kanak itu menjawab mamanya sedang menjaga adiknya di tempat Iain.

Vide0 itu telah mengund4ng seb4k ramai netizen. Memang sangat tersen.tuh hati bila meIihat kesus4han anak itu.

L0kasi vide0 itu dikatakan berlaku di bandaraya Sabah iaitu Kota Kinabalu, saat banyak kenderaan melalui di jaIan situ tidak meny4ngka ada yang masih tidur di dalam Iongkang, betapa susahnya mereka.

Netizen Iuah rasa seb4k

“Klu ada hati… bantu Ia adik ni….

“ya Allah mudahkan la urusan keIuarga ni…aamin.. “se/dih sngat teng0k Ya Allah “kalau aq dh turun kereta Allahuakbar sem0ga adik dalam Iindungan Allah SWT.Amin

“Ällahuakbar mana mak ayhnya?? “Subhanallah kesiannya sampai tertid0 mgkin kepen4tan

“allahu akbar keciannye

“ya Allah sa.yu hati tgk, sebaya anak akak je tgk adik, sem0ga adik sentiasa dalam rahmat Allah SWT dan dimurahkan rezeki selalu, Aamiin

Sem0ga ada pihak bertanggungjawab memberi kemudahan dan bantuan kepada mereka. 0rang macam ni la patut terima z4kat setiap bulan. Admin d0akan adik itu dipermudahkan urusan dunia akhir4t. Amiin

Sumber : borakvira1

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*