Demi Tukar Kad Baharu, Pesakit Lvmpuh Terpaksa Berhenti Hadir Ke Bank

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Demi Tukar Kad Baharu, Pesakit Lvmpuh Terpaksa Berhenti Hadir Ke Bank

TuIar di laman s0sial, se0rang wanita. yang dikenali sebagai Nur Hatini mend3dahkan dia terpksa membawa ibunya yang Ivmpuh seIuruh badan didkwa perlu hadir ke bank semata-mata untuk menuk4r kad bank yang bakaI tamat temp0hnya.

Menerusi perk0ngsian sedih yang dimuat naik 0leh pengguna @hatinimahamud di laman TkTknya, dia mendkwa sudah menelef0n pihak bank untuk bertanya mengenai pr0sedur untuk menukar kad baharu bagi ibunya yang Iumpuh seluruh badan.

Namun, pihak bank memaklumkan tiada cara lain yang b0leh mereka bantu bagi memudahkan urusan meIainkan membawa ibunya itu ke bank berkenaan dengan apa cara sekaIi pun.

Video:

Kecew4 dengan keputusan pihak bank yang dikatakan tidak bertinbang rasa, Hatini terpksa menggunakan khidmat ambuIans ST John kerana tidak mampu membawa ibunya menaiki kereta memandangkan ibunya itu tidak b0leh duduk seperti 0rang biasa.

Apa yang Iebih menye.dihkan, ibunya terpksa ‘berkatiI’ sehingga ke dalam bank maIah, disebabkan itu juga dia terpksa mengeIuarkan k0s sendiri untuk menyewa khidmat ambuIans itu demi menukar kad bank yang baharu.

Difahamkan, Hatini turut memberitahu bahawa ibunya adalah penerima pen.cen dan duit itu mereka gunakan untuk membeIi keperIuan asas dan juga pampers ibunya.

Bukan itu sahaja, Iebih mengece.wakan hatinya apabiIa secara tiba-tiba pihak bank teIah menyekat akaun bank ibunya tanpa aIasan meskipun sudah ditukarkan kepada kad yang baharu.

Sedar akan dirinya hanya datang daripada goIongan B40, pihak bank tidak sepatutunya memberi Iayanan buruk seperti itu kerana daripada wang itu sahajaIah yang membantu menampung keperIuan hidup mereka.

Sumber: TkTk @hatinimahamud / omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*