Gadis Travma Terjumpa B4yi Atas Sofa Dihurung Lalat Dan Masih Bertali Pusat

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Gadis Travma Terjumpa B4yi Atas Sofa Dihurung Lalat Dan Masih Bertali Pusat

Anak merupakan satu amanah, anugerah dan hadiah yang sangat bernilai yang dikurniakan oleh Allah SWT. Bagaimanapun, sehingga kini masih lagi ada individu tergamak membuang anak yang baru sahaja dilahirkan di tepi jalan atau tempat yang tidak sepatutnya tanpa ada rasa belas kasihan.

Terjumpa b4yi di kaki lima

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang gadis dikenali sebagai Nisa Rina IV di TkTk, menceritakan bahawa rakannya yang ingin pergi bekerja menghubunginya kerana terjumpa seorang b4yi perempuan yang dibuang di atas sofa di kaki lima.

Dia call kata ‘eh tolong-tolong dekat bawah ni ada b4by yang kena buang.’

Terkejut mendengar berita seperti itu, dia bersama rakan yang lain bergegas ke l0kasi di mana bayi ma lang itu dibuang. Mereka menyangkakan bahawa b4yi terbabit sudah tidak bernywa lagi kerana warna kulit si kecil itu sudah kebiruan serta dihurung lalat. Walau bagaimanapun, ternyata bayi cukup sifat itu masih hidup lagi.

Kami sampai je ke l0kasi kejdian tu, tak ada sesiapa langsung hanya ada b4by itu yang terbaring di atas sofa di sebelah kedai berhampiran dengan tong sampah (kawasan anjng liar duduk). Bayi tu dibalut dengan 3 ke 4 helai tuala sahaja.

Badan b4by pun masih basah dengan drah, ada air ketvban, pasir dan ta1i pusatnya pun masih ada.

Bimbang dengan keadaan b4yi tersebut, rakannya bertindak mendail nombor panggilan kecmasan dan disambungkan ke Ba1ai Po1is Hulu Bernam, Selangor memandangkan kejdian itu berlaku di sempadan antara Hulu Bernam dan Tanjung Malim, Perak.

Video

Tak lama lepas tu ambvlans datang. Felo kawasan dan individu-individu awam yang lain.

Setelah b4yi itu dibawa menaiki ambulans, dia bersama rakan-rakannya seperti travma dan tidak dapat menahan air mata kerana masih teringat nasib yang menimpa b4yi terbabit. Difahamkan, si kecil itu diberi nama Hawa oleh kakitangan perubatan dan sudah ada individu yang ingin mengambilnya sebagai anak angkat.

Sumber : nisa_rinaa

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*