Adik Fazly MeninggaI Jatvh Motor Mainan ‘7 Tahun Menunggumu, Syg Tak Semestinya Memiliki’

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Adik Fazly MeninggaI Jatvh Motor Mainan ‘7 Tahun Menunggumu, Syg Tak Semestinya Memiliki’

Kuala Lumpur : Mer4ung kuat selepas terjtuh dari mot0sikal mainan, asbab adik Fadzly ke syurga Allah, Tiada apa lagi saat menye dihkan tatkala diuji dengan kehiI4ngan anak kesayangan.

Apatah lagi ia anak yang ditunggu sejak di awal perkahwinan namun Allah mentakdirkan dirinya tumbuh dalam rahim di tahun ke tujuh perkahwinan.

Namun beIum semp4t melihatnya membesar, Allah menjmputnya sebagai anak syurga, Asbab kem4 tian hanya sedikit iaitu terjtuh dari mot0sikal mainannya dan kepaIanya terhntuk.

Kemudian r4unganya kedengaran sebelum muIa terdiam, Sang ibu ingatkan anak keciInya sudah berhenti men4ngis, rupanya ia petanda anak kecilnya sudah dijmput Allah.

Dik0ngsi dari fb Mr Wan Cai 0fficial pengendali jn4zah percuma, dirinya berk0ngsi perjalanan akhir adik Fadzly, anak syurga berusia 3 tahun setengah yang mninggaI dua hari lalu, 16 Ogos.

Ini perk0ngsiannya, 7 tahun menunggu cahaya mata.

Pulangnya se0rang anak tunggaI kepada Maha Pencipta. Sayang tidak semestinya memiliki.

Redha walau ters4kiti.

Ja.tuh airmata melihat se0rang ayah menunaikan bakti terakhir buat anaknya. Seb4k melihat kasih se0rang ibu membawa kesyurga.

Bayangkan kese.dihan yang dilalui oleh mereka. 10 tahun melayari bahtera perkahwinan. Dikurniakan cahaya mata selepas 7 tahun menanti. Kebahagiaan yang hadir sudah terhenti. Anak yang dikasihi kini telah prgi. Hanya kenangan seIama 3 tahun 6 bulan tersimpan r4pi.

Allahuakbar!

Jas4d terbujur k.aku ini dikenali dengan dengan nama panggilan adik fazly.Baru berusia 3 tahun 6 buIan dan anak tunggaI dalam keluarganya.

Punc4 kem4.tiannya asbab terjtuh sewaktu sedang bermain motosikal mainan bateri. Berkemungkin kepaIanya mengaIami keceder.aan dalaman akib4t hntakan kuat ketika terjtuh.

Kejdian maIang yang menlmpa adik Fazly berlaku pada 16 ogos sekitar 08.00 pagi. Ketika itu adik fazly sedang bermain mot0sikaI mainan tersebut dengan ditemani oleh ibunya dihadapan rumah.

Adik fazly dikatakan terjtuh ke belakang dari m0tosikal menyebabkan kepalanya terhntuk dilantai slmen. Selepas terjtuh adik fazly berter1ak mena.ngis seperti mena.han kes4.kitan yang amat sangat.

Si ibu yang panlk terus mendapatkan adik fazly untuk melihat kesan keced3 raan yang dialami oleh anaknya.

Si ibu mendapati tlada sebarang kesan keced.eraan yang ada dikepala adik Fazly.

Namun adik fazly dikatakan tiba-tiba berhenti dari menan.gis dan tldak sedarkan diri. Si ibu yang pnik cuba memanggil nama anak kesayangannya itu sambil meng0yangkan tubuh badannya.

Tetapi adik Fazly tidak menunjukkan sebarang tindak baIas walaupun si ibu memanggil namanya. Si ibu yang keta.kutan telah menghubungi suaminya yang ketika itu sedang berkerja.

Si suami yang pulang kerumah menjadi semakin panik bila melihat keadaan anaknya. Adik Fazly terus dibawa ke Hspital Tengku Ampuan Rahimah Klang setelah si bapa tiba dirumah.

Dalam perjalanan ke hspital pasangan suami isteri ini tidak ptus ptus berdoa. Mereka berharap adik Fazly dapat diselamatkan.

Mereka mahu melihat adik Fazly membesar seperti kanak-kanak yang lain. Kerna bagi mereka adik Fazly adalah kunci kebahagiaan dalam keluarganya.

Si bapa yang membawa adik fazly tiba dibahagian kece.masan hspital sekitar jam 10.00 pagi.

Adik Fazly bergegas dibawa masuk kedalam wa.d kece.masan untuk dirwat. Namun pasangan suami isteri ini menerima perkhabaran d.uka.

Anak kesayangan mereka tldak dapat diselamatkan. Jntung adik Fazly terhnti setelah 20 minit menerima rwatan.

Waktu kem4.tiannya dicatit jam 10.20 pagi bertarikh 16 ogos 2022. Si ibu dan si bapa tidak dapat mena.han sbak.

Anak yang ditatang bagai minyak yang penuh kini sudah tiada. Jsad adik fazly telah dibawa ke unit f0rnsik untuk diambil ujian sari ngan cvldl9 sebelum dibdah siasa.t.

Punca kepada kema.tian adik Fazly masih lagi dalam sias.atan. Ibu bapa adik Fazly telah dimaklumkan oleh pihak dktor f0rnsik.

Ujian makmal akan mengambil masa sebelum punca sebenar kema.tian adik Fazly diketahui.

Lalu ibu bapa adik fazly telah menghubungi talian hotline kami.Mereka mahu mendapatkan bantuan pengurusan untuk jnzah anaknya.

Kami menyatakan kesediaan untuk membantu. sudah semestinya kami tidak akan menoIak.

Membantu pengurusan terakhir untuk adik fazly adalah tanggungjawab kami. Adik fazly adalah satu amanah kiriman Allah.

Jadi kami harus tunaikan amanah yang diberi dengan sebaik mungkin. Dan Alhamdulillah adik fazly telah kami uruskan cara yang paling sempurna.

Jsadnya selamat disema.dikan ditanah perku.buran Islam Selat Klang. Semoga adik Fazly bergembira didunia barunya.

Buat ibu dan bapa adik fazly. Banyakkan bersabar. Redhakan pemerg1an anak tunggal mu itu.

Allah memilih adik Fazly kerana Allah sayang. Ada hikmah disetiap ketentuan yang berlaku.

Salam tkziah dari kami unit khas van jnazah.

Al-Fatihah buat adik fazly!

Sumber: mr wan chai / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*