Dah Ditegur Tapi Dia Buat Keras SeIamba Gunting Bendera MaIaysia

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Dah Ditegur Tapi Dia Buat Keras SeIamba Gunting Bendera MaIaysia

Baru-baru tuIar sebuah video memaparkan tind4kan berani seorang lelaki yang dilihat menggunt1ng Jalur Gemilang dipacak di tepi jalan berhampiran Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC), Kuala Lumpur.

Susulan itu, pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) memaklumkan mereka telah berjaya mengenal pasti identiti pelaku vndaIisme berkenaan dan membawanya ke IPD Dang Wangi menerusi hantaran di laman Fbk DBKL.

Dan hal ini disahkan oleh Ketua P0Iis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya dengan mengatakan pihak p0Iis menerima satu lap0ran berhubung kejdian pada pukul 12 tengahari, hari ini.

Noor Dellhan Yahaya berkata, lelaki berusia 41 tahun itu telah ditahan bagi membantu sia sa tan di bawah Sksyen 427 Kanun Kesek saan.

“Sia sa tan awal yang dijalankan mendapati, kejdian berlaku kira-kira pukul 12.37 tengah hari berdekatan bangunan MITEC Jalan Ampang.

Video:

Mengulas lanjut, Noor Dellhan Yahaya memberitahu lelaki warga tempatan yang juga seorang pengang gur akan direm4n pada esok bagi sia sa tan selanjutnya dan pihak p0Iis sedang menyia sat m0tif keja dian.

Dalam pada itu, pihak p0Iis menasihati orang ramai agar menyalurkan maklumat dengan serta merta sekiranya terdapat aktiviti menyaIahi und4ng-und4ng.

Sumber : omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*