Kanak2 Perempuan Berusia 12 Tahun M4vt Dismbar Pet1r Ketika Guna Telefon Bimbit

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Kanak2 Perempuan Berusia 12 Tahun M4vt Dismbar Pet1r Ketika Guna Telefon Bimbit

Se0rang murid perempuan tahun enam m4. vt dipercayai dis4mbar pet1r ketika sedang berbuaI dengan rakannya menggunakan telef0n bimbit di Kampung Baru Sungai Raya Luar, Gua Musang, Kelantan, hari ini.

Memetik lap0ran Utusan Malaysia, mngsa, Nur Asyqin Qistina M. Nor Zawawi, 12, yang merupakan murid Sek0lah Kebangsaan (SK) Kuala Betis ditemukan terbaring di dalam biIik tidurnya dengan kesan terb.kar pada bahagian lengan.

Menurut bapa mngsa, M. Nor Zawawi Awang, 54, berkata, semasa kjadian tersebut berIaku dia baharu sahaja selesai s0lat Asar di surau yang terIetak di hadapan rumahnya.

M. Nor Zawawi memberitahu ketika kjadian dia dike.jutkan dengan bunyi dentuman pet1r yang sangat kuat sebelum dimakIumkan oleh isteri mengenai keadaan anak keempatnya.

“…isteri memakIumkan anak keempat daripada lima beradik telah pengs4n di tempat tidur sambil tangan kanannya memegang telef0n bimbit.

Jelasnya lagi, terdapat kesan meIecur pada tangan kanan anaknya seIain bahagian tiIam tempat tidur Nur Asyqin Qistina turut menunjukkan kesan terb.kar.

Bapa mngsa memaklumkan, anaknya dibawa ke Klinik Kesihatan Kuala Betis dan disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan bertugas sebeIum di bawa ke Hspital Gua Musang untuk tind4kan Ianjut sebelum pr0ses penge.bvmian.

Sumber: Utusan Malaysia (Aimuni Tuan Lah) / OMM

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*