“SAYA REDA DAN HAIALKAN ANAK SAYA” – BAPA AINUL MARDHIAH,  TAK PUTUS ASA TERUS BERD0A

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“SAYA REDA DAN HAIALKAN ANAK SAYA” – BAPA AINUL MARDHIAH,  TAK PUTUS ASA TERUS BERD0A

RAKYAT MaIaysia tumpang berduk4 apabila si cilik Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin dilap0rkan berada dalam keadaan krit1kal pada 1 Ogos lalu.

Genap 10 hari, bapanya Ahmad Safiuddin Ahmad Razak sekali lagi memaklumkan khabar dvka kepada 0rang ramai berkenaan keadaan terkini anaknya yang terpksa ditidurkan.

“Hari ini Ainul di ventilate lagi dan ditidurkan bertujuan untuk kawal saw4n dan rehatkan 0taknya. Ainul nampak penat sangat Iepas diser4ng saw4n pnas banyak kali. Hari ini, biarlah dia berehat.

“Saya d0a sem0ga Allah bukakan jalan dan bimbing para d0ktor cari punc4 masaIahnya. Doktor semua sedang berusaha ker4s mencari jalan rwatan yang terbaik, saya saksikannya. Kakak kakak misi pun semua jaga Ainul dengan baik,” ujarnya di Fbk.

Dalam nukiIan penuh em0si itu, Ahmad Safiuddin berkata dia reda atas segala ketentuan buat anaknya, namun tidak mahu berputus asa selagi h4yat dikandung badan.

“Kita usaha, kita d0a dan akhir sekali, kita kena sedar bahawa Allah jua pemilik segaIa kesembuhan dan kesihatan.

“Dia kalau nak bagi, tidak ada satu tangan pun b0leh haIang. Begitu juga jika dia nak tarik nikmat nikmat yang ada dalam hidup kita hari ini.

“Saya reda dan saya dah haIalkan anak saya, namun saya tidak akan berputus asa dan tak akan berhenti berd0a.

“Apa yang bakaI berlaku, saya percaya itulah yang terbaik dariNya,” katanya.

1 Ogos lalu, mStar melap0rkan si cilik itu tiba-tiba berada dalam keadaan krit1kal dan dirwat di Unit Jagaan R4pi Kanak-Kanak (PICU).

Menurut ibunya, Nurul Erwani Zaidi, Ainul disahkan terkena j4ngkitan kvman yang sudah mereb4k ke seluruh angg0ta badan.

Sebelum ini Ainul Mardhiah pernah mendapat perhatian negara kerana menghid4p ketvmbuhan di dalam muIut dan selamat menjalani pembed4han di L0ndon, United Kingd0m yang dijalankan sendiri oleh Dr Amalina Che Bakri.

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*