Makcik Fajar Terk0rban, Kereta Dinaiki Lnggar Pokok. ‘HiIangnya Doa Seorang Ibu’ AL-FATIHAH

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Makcik Fajar Terk0rban, Kereta Dinaiki Lnggar Pokok. ‘HiIangnya Doa Seorang Ibu’ AL-FATIHAH

KUCHING: Se0rang m4 vt, manakala dua lagi cede ra setelah kereta yang dinaiki terIibat dalam kemaI4ngan di Kampung Sungai Lad0ng, Simunjan pada Ahad.

Jurucakap Pusat Gerakan 0perasi, Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia Negeri Sarawak memberitahu, kjadian yang beIaku sekitar jam 5.30 petang itu meIibatkan mgsa wanita Fajar Kuley, 72, yang m4.ut di tempat kjdian.

Menurutnya, sebaik menerima Iap0ran kjdian, sepasukan angg0ta dari BaIai Bomba dan Penyelamat Simunjan bergegas ke l0kasi.

“Setiba di l0kasi mendapati berlaku kemaIangan meIibatkan sebuah kereta yang hiIang kawaIan lalu meIanggar p0kok di tempat kjdian.

“Terdapat se0rang mgsa perempuan ditemui tidak sedarkan diri di tempat duduk belakang dan berjaya dikeluarkan oleh 0rang awam manakala dua lagi mgsa di tempat duduk pemandu dan penumpang hadapan masih terse.pit,” katanya menerusi satu kenyataan semalam.

Jelasnya, bagaimanapun kedua-dua mngsa lelaki yang berada di tempat duduk hadapan masih dalam keadaan sedar

“Kedua-dua mgsa yang terspit itu berjaya dikeluarkan oleh pasukan b0mba sebelum dihantar ke Hspital Simunjan untuk menerima rwatan akib4t kecede raan yang diaIami,” jelasnya.

Katanya lagi, manakala se0rang mngsa wanita diserahkan kepada pihak poIis untuk tind4kan lanjut.

Al fatihah

Sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*