‘Trgisnya Pmergianmu Razis..’ Terperosok Dalam Timbungan Kayu, TreIer Tjtuh Bawah Cervn

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

‘Trgisnya Pmergianmu Razis..’ Terperosok Dalam Timbungan Kayu, TreIer Tjtuh Bawah Cervn

Kuantan: Tiga m4vt manakala empat ced3ra dalam kemaIangan membabitkan tiga kenderaan di Kil0meter 126 Jalan Kuantan-Segamat, Rompin, malam tadi.

Mereka yang m4.ut ialah Abdul Raziz Mohdal, 40, Mohd Khairol Md Tahir, 36 dan Zairulzaimy Jambi, 18.

Ketua PoIis Daerah R0mpin, Deputi Superintendan Azahari Mukhtar berkata, kemaIangan membabitkan sebuah treIer, kereta Proton Iswara dan Per0dua Axia itu berlaku pada 8.50 malam.

Katanya, siasa tan awal mendapati treIer bergerak dari arah Kuantan menghala ke Segamat.

“Apabila sampai di tempat kjadian, tiba-tiba kereta Proton Iswara dari arah Segamat dipercayai masuk ke laluan berte.ntangan sebelum bertmbung dengan treIer.

“KemaIangan itu menyebabkan treIer hiIang kawaIan dan masuk ke laluan bertntangan lalu bertmbung dengan Perodua Axia dan terus terjtuh ke bawah ce.run di sebelah kanan jalan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, akib4t kemaIangan itu, kelindan treIer, Abdul Raziz; pemandu Proton Iswara, Mohd Khairol dan penumpang belakang Iswara, Zairulzaimy mninggaI dunia di tempat kjdian.

“Empat mgsa lain iaitu pemandu treler, dua penumpang Iswara dan pemandu Axia yang cede.ra dibawa ke Hspital Muadzam Shah, Rompin untuk mendapatkan rwatan,” katanya.

Katanya, k3s itu disia sat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sementara itu, Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Pahang Zulfadli Zakaria berkata, seramai 15 pegawai dan anggota b0mba dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) MUadzam Shah dan BBP Chini, Pekan ke l0kasi kemaIangan untuk 0perasi menyelamat dan mengeluarkan mgsa.

Salam tkziah al fatihah

Sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*