Selepas Dikej4rkan Ke Z0n Mer4h Krit1kal HKL, Isteri Ded4h Keadaan Terkini Ako Mustapha

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Selepas Dikej4rkan Ke Z0n Mer4h Krit1kal HKL, Isteri Ded4h Keadaan Terkini Ako Mustapha

AKTOR Ako Mustapha dike jarkan ke H0spital Kuala Lumpur (HKL) selepas disangka mengalami ser4ngan angin ahm4r pada pagi Khamis.

Isteri Ako, Kartina Shuaib memberitahu ketika bangun tidur, wajah suaminya kelihatan senget yang membuatkan dia segera menelefon ambulans untuk dibawa ke h0spital.

“Saya tidak tahu dia tidak mengambil ub4t kerana bertugas di luar kawasan sejak seminggu lalu. Apabila tiba di rumah pada pagi semalam (Khamis) saya lihat raut wajahnya berubah.

Kartina berkongsi keadaan Ako kini semakin stabil.

“Saya cadang pergi ke h0spital tetapi suami enggan. Selepas bangun tidur, mukanya pula menjadi senget dan saya terus menghubungi ambulans dan Ako terus dibawa ke HKL,” katanya ketika dihubungi mStar.

Bercakap lanjut mengenai keadaan Ako, 51, Kartina memberitahu dia berasa lega apabila doktor mengesahkan Ako bukan dis3r4ng angin ahmar.

Sebaliknya, ketiadaan insvIin di dalam ba dannya menyebabkan s4raf serta otot tidak dapat berfungsi sehingga menyebabkan wajahnya menjadi herot.

Menurut Kartina, Ako mula mengh1dap peny4kit di4betes sejak 2016 namun keadaannya ketika itu tidak serius sehinggalah baru-baru tahap kesihatannya kurang memberang sangkan.

Doktor yang memantau keadaannya turut mendapatkan sejarah kesihatan serta diet pemakanan bagi mengenal pasti pun ca berlakunya keadaan itu.

“Ako mula mengh idap di4b3tes sejak 2016 namun hanya makan ub4t sekitar tiga tahun lalu. Awalnya tidak begitu tervk, cuma kebelakangan ini kesihatan dia menurun mungkin kerana sering terlepas makan ub4t.

Awalnya tidak begitu tervk, cuma kebelakangan ini kesihatan dia menurun mungkin kerana sering terlepas makan ub4t. – KARTINA SHUAIB

“Doktor banyak bertanya tentang sejarah kesihatan dan pemakanannya sebelum ini bagi mencari punca mengapa kesihatannya tiba-tiba meros0t semalam,” ujarnya.

Sementara itu, selepas 24 jam mendapatkan rawatan di hospital, Kartina memberitahu Ako semakin stabil namun masih di bawah pemantauan doktor di wad pengasingan di HKL.

Ako bersama isteri dan anak-anak.

Malah katanya, Ako sudah boleh bercakap berbanding keadaan ketika dia mula dibawa ke h0spital.

“Syukur dia sekarang sudah stabil dan boleh bercakap. Sekarang masih di wad pengasingan untuk pemantauan. Saya sendiri tidak boleh melawat,” ujarnya.

Sumber: Mstar

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*