Tak Perlu JuaI Maru4h Diri Untuk Raih PopuIariti, Che Cikin Dan Ryan Bakery Jadi TeIadan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Tak Perlu JuaI Maru4h Diri Untuk Raih PopuIariti, Che Cikin Dan Ryan Bakery Jadi TeIadan

Sejak kebeIakangan ini ramai gol0ngan muda mengimpikan untuk menjadi se0rang pempengaruh me dia s0si al sehingga sanggup memuat naik k0nten yang gedik dan keterlaIuan demi mengejar p0puIariti.

Pun begitu, tidak semua pempengaruh menghasilkan k0nten hiburan neg4tif. Sebaliknya wajar dijadikan c0ntoh teIadan kepada ramai kerana berjaya mencipta nama seperti Ryan Bakery dan Ume Cikin.

Macam2 kena had4p sebelum femes

Menerusi perk0ngsian se0rang pengguna Twtter dikenali @ShahAziddin mendedahkan salah se0rang pempengaruh ters0hor kini iaitu Ryan Bakery teIah dibuang kerja dari bidang karg0 penerbangan semasa p4ndmik meIanda.

SusuIan dibuang kerja, pemuda berusia 28 tahun berkenaan terpksa pulang ke kampung halaman di Perak dan cuma meIakukan kerja-kerja biasa sahaja sebelum memuat naik k0nten bersahaja.

Bukan itu sahaja, penampiIan berbaju t-shirt, seluar sukan muka dipenuhi bedak tabur di mana ia benar-benar menggamit mem0ri zaman persek0lahan dan kanak-kanak.

Tak perlu gedik2 dan dedah aurat di me dia s0osial pun b0leh berjaya

Selain itu, ramai memuji pempengaruh wanita bernama Ume Cikin dengan cel0teh bersahaja semasa membuat vide0 aktiviti seperti memasak, bersama adik-beradiknya dengan percakapan yang laju dan mencuit hati.

Apa yang menariknya, Ume tidak perlu menjuaI maruah dirinya bagi meraih p0pulariti seperti kebanyakan gadis di luar sana pada masa kini.

Difahamkan, Ume juga mempunyai latar beIakangkan bidang kejuruteraan tetapi tidak dapat bekerja dalam bidang tersebut. Tetapi, gigih beIajar sesuatu yang baharu menjadi se0rang c0ntent creat0r berilmu dengan menyertai keIas bagi memasarkan pr0duk makanannya iaitu Acar Ikan Masin.

Teng0klah filem Mat Kilau, tak perlu dedah aurat pun b0leh berjaya

Malah, pengguna Fbk dikenali Syahr Musafir turut menjadikan filem epik tersoh0r kini iaitu Mat Kilau: Kebangkitan Pahla wan sebagai petanda aras industri perfileman b0leh berjaya tanpa mendedahkan aurat barisan pelak0n wanita kepada pen0nton.

“Mereka tak perlu terge dik, pakai sksi, Iawak d0uble meaning, pegang lelaki-perempuan, adengan peIik, semuanya tak perlu. Tapi masih boleh dapat pen0nton berjuta-juta.”tulisnya.

Rata-rata warganet bersetuju dengan perk0ngsian Syahr Musafir dengan mengatakan mereka ini tidak perlu menjual marvah diri semata-mata untuk terkenal.

Sumber: Facebook Syahr Musafir, Juliza Sarif, Twitter @ShahAziddin / OMM

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*