Bercita-Cita Menyempurnakan Hafalan 30 Juzuk Al-Quran Untuk Ibunya, Adik Ini Telah Pergi Untuk Selamanya

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Bercita-Cita Menyempurnakan Hafalan 30 Juzuk Al-Quran Untuk Ibunya, Adik Ini Telah Pergi Untuk Selamanya

Muhammad Ibrahim Wafiq, seorang budak lelaki berusia 10 tahun yang menghembuskan nafas terakhir kerana peny4kit yang dihidapinya,

Sejak Mei 2020. Sebelum menghembvskan nafas terakhir, budak lelaki yang biasa disebut Baim itu telah menyatakan cita-citanya yang mulia.

Telah diketahui bahawa Baim telah didaftarkan sebagai pelajar di Rumah Quran Az-Zahra, Kota Bekasi. Dia benar-benar ingin menghabiskan hafalan Al-Quran kerana dia ingin meletakkan mahkota pada ibunya.

“Tahun ini sasarannya adalah untuk menghafal bab ke-29, dia ingin mengenakan mahkota (perarakan lulus untuk menghafal Al-Quran) kepada ibunya,” kata Ika.

Baim bertekad atas kehendaknya walaupun dia dimasukkan ke hospital. Baim diketahui mempunyai tvm0r g4nas. Dia masih berusaha k3ras untuk mencapai cita-citanya.

Berbaring di katil h0spital, Baim sering meminta ibu bapanya untuk membantunya menghafal Al-Quran. Dia juga kelihatan tidak merasakan kegan4san tvm0r yang perlahan-lahan memakan tvbuhnya.

“Ketika di hospital, dia masih membaca Al-Quran, untuknya berlatih menghafal, maka ibu atau bapanya juga diminta membaca Al-Quran bersama,” kata Ika, ibu.

Semoga Arwh ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Aminnn

Sumber: InfoSiantarNews

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosi al ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risi ko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*