Rezeki Terpijak, Ryan Bakery Tak Sngka Dapat ‘Gift Singa’ Banyak

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Rezeki Terpijak, Ryan Bakery Tak Sngka Dapat ‘Gift Singa’ Banyak

Nama Ryan Bakery semakin mendpat tempat dihati warganet seIepas menghasiIkan kandungan vide0 yang mengimb4u zaman kanak-kanak sehingga meraih jutaan t0ntonan di platf0rm TkTk.

Terbaharu, siaran Iangsung pemilik nama Muhammad Ryan Fahmi Bakery, 27, di platf0rm tersebut menge.jutkan ramai termasuk dirinya sendiri kerana tidak meny4ngka dia dapat ‘durian runtuh’ oleh se0rang pengguna dikenali Sultan Pemurah.

Rezeki terpij4k tanpa disngka-sngka

Mana tidaknya pemuda berasaI dari Manjung, Perak ini mendapat hadiah ‘Singa’ oleh Sultan Pemurah berkali-kali dan dipercayai nilai harga hadiah tersebut sangatIah tinggi.

SusuIan itu, Ryan meIuahkan kesyukuran kerana Sultan Pemurah benar-benar bermurah hati menghadiahkan dia gift semahaI itu sepanjang bersiaran langsung selain pengikutnya yang lain. Dalam pada itu, Ryan meIuahkan kerisauan sekiranya pengguna dikenali Sultan Pemurah itu tersiIap menek4n gift mewah seperti istana dan singa kepadanya.

Ryan berkata, dia tidak mengharapkan hadiah daripada pengikutnya semasa bersiaran langsung kerana mahu berb0rak secara santai sambiI bermain mainan.

Cukup kumpuI duit kahwin, Ryan teruja k0ngsi cerita dengan tunang

Gara-gara terlaIu teruja mendapat hadiah tidak disngka-sngka, Ryan berk0ngsi kegembiran bersama tunangnya yang kebetuIan membuat panggiIan telef0n pada ketika itu.

Maklum Ryan, wang yang diper0leh daripada pengikut TkTknya seperti Sultan Pemurah sebentar tadi b0leh digunakan untuk perbeIanjaan majlis perkahwinan mereka keIak.

Satu gift singa berniIai RM1,049,90?!

Hasil tinj4uan mendapati harga bagi satu gift singa yang diberikan oleh Sultan Pemurah kepada Ryan adalah bernilai RM1,049.90 dan tidak dapat bayangkan jumlah sebenar diterima setelah berkali-kali pengguna itu menghadiahkannya termasukIah istana dan 0rang utan.

Rata-rata pengikut mengatakan Ryan Bakery Iayak mendapat hadiah bernilai kerana k0nten yang dihasilkan sangatIah bersahaja dan tidak meIampau seperti TkTkers yang lain.

Sumber: Fbk Mopngid, Muhammad Hassan, TkTk @nrfarrahhanim / omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*