“Dalam 6 Bungkus Itu Saya Yang Bertuah Dapat RM5″ – Beli Nasi Lemak RM1.50 Dapat Duit Sekeping RM5.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Dalam 6 Bungkus Itu Saya Yang Bertuah Dapat RM5″ – Beli Nasi Lemak RM1.50 Dapat Duit Sekeping RM5.

Baru-baru ini vi raI di dalam me dia s0si al berkaitan perk0ngsian yang dibuat oleh Ameerul Hay4t yang berlaukkan wang nota RM 5 dalam nasi Iemak yang dibeli.

Standard nasi lemak biasanya akan ada lauk sambaI tumis, telur rebus, ikan bilis beserta kacang g0reng, dan timun di daIamnya.

Tapi bila ikut peredaran masa ini, nasi lemak boleh ditambah dengan lauk-lail lain seperti ayam, s0tong, paru dan ker4ng serta aneka sayur pilihan.

Namun lain pula pengaIaman se0rang lelaki ini apabila bungkusan nasi lemaknya mengandungi ‘lauk’ istimewa. Siapa s4ngka, apabila membuka bungkusan nasi Iemaknya, terselit sekali dengan n0ta RM5 yang disimpan kemas dalam plastik kecil.

Terkejvt dan teruja dengan pengaIaman itu, Ameerul Hay4t telah berk0ngsikan pengalaman tersebut di laman Fbk.

Menurut Ameerul, nasi lemak tersebut sebenarnya dibeli 0leh rakan isterinya di sebuah gerai yang terIetak di Taman Saujana Kota Tinggi, Johor

“Nasi lemak ini dibeli rakan isteri. Dia beli enam bungkus. Bila buka ada duit, saya terkejut. Terus WhatsApp hantar gambar dan tanya bini, apa maksudnya? Bini saya jawab mungkin peniaga tersebut nak bersedekah sebab duit itu terIetak el0k dalam plastik takut k0tor kena sambaI,” katanya.

Tambahnya lagi, ini kali ketiga rakan isterinya membeli nasi lemak berharga RM1.50 sebungkus di gerai terbabit dan baru kali ini terdapat duit di daIamnya.

“Dalam enam bungkus itu saya yang bertuah kerana dapat RM5. Saya kira ini hari bertuah untuk saya. Peniaga itu pula, dalam berniaga pada masa sama dia nak buat sedikit amaI. Saya mend0akan agar perniagaannya semakin maju,” ujarnya.

Baru-baru ini se0rang pengguna Twitter @hznietlib turut berk0ngsikan nasib yang sama apabila mendapati ada n0ta RM5 dalam nasi lemaknya

Sem0ga dimurahkan rezeki peniaga yang menjual nasi Iemak itu.

Pelbagai cara untuk nak buat amaI dan kebaikan, terpuIang atas kreativiti masing-masing.

Sumber gambar dan artikel: says / newshubs24

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*