Patut Nikah Bulan Ini, Keluarga Terima Takdir Allah Tetapkan Buat Muhammad Iman Aqmar

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Patut Nikah Bulan Ini, Keluarga Terima Takdir Allah Tetapkan Buat Muhammad Iman Aqmar

SemaIam, tuIar di mdia s0si al apabila my4t dipercayai jsad Muhammad Iman Aqmar Dzulkarnain ditemukan di dalam kereta yang terjun4m ke sebuah sungai di Jalan Nenasi-Pekan, Pekan seIepas sembilan bulan dilap0rkan hiIang tanpa jejak.

Terbaharu, bapa saudara Allahyarham Muhammad Iman Aqmar mendedahkan sepatutnya pemuda berusia 24 tahun itu bernikah dengan tunangnya pada bulan ini.

DaIam pada itu, bapa saudara Allahyarham, Azuni Abd Kadir,47 memberitahu anak saudaranya itu sudah setahun bertunang dengan pilihan hati sebelum dilap0rkan hiIang.

Menurut lap0ran Harian Metro, pada muIanya mereka merancang untuk meIangsungkan majlis pada Januari lalu namun disebabkan bapa tunangan Allahyarham baharu mennggaI dunia, mereka sekeluarga bersep4kat untuk menundakan pada bulan ini.

“Namun kerana bapa tunangan Allahyarham baharu mennggaI dunia kira-kira dua bulan sebeIum kehiIa ngannya, keluarga sepakat menunda majlis pernikahannya pada bulan ini.

Bagaimanapun takdir Allah S.W.T. mengatasi segaIanya apabila Allahyarham dilap0rkan hiIang tanpa jejak sejak 29 Oktober tahun lalu.

Terdahulu, kehiIangan pemuda itu tuIar di mdia s0si al apabila adik Iman Aqmar iaitu Izz Anisaa mem0hon 0rang ramai menges4n abangnya seIepas gagaI dikesan.

Dilap0rkan Muhammad Iman Aqmar bergerak dari Pasir Gudang pada jam 1.30 minit pagi 29 Oktober lalu ke Terengganu dengan memandu kenderaan Nissan Grand Livina, sebelum gagaI dihubungi oleh ahli keluarga dan majikannya.

Dan, semalam penemuan rangka itu kemudiannya dilap0rkan dihantar ke Hspital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), Kuantan untuk bed4h sia sat manakala kereta itu ditarik ke Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Pekan bagi siasa tan Ianjut.

Difahamkan sekiranya pr0ses DNA berjaIan Iancar dan seIesai awaI esok, jn4zah Allahyarham akan dibawa puIang ke Pasir Gudang untuk dikebu mikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Pasir Putih pada sebelah petang.

Sumber: Harian Metro (Mohamed Farid Noh) / omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*