Jnazah Lima Sekeluarga M4vt Kemalangan Selamat Dikebvmikan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Jnazah Lima Sekeluarga M4vt Kemalangan Selamat Dikebvmikan

BUTTERWORTH, 24 Julai (Bernama) — Jn4zah lima sekeIuarga yang m4.ut dalam kemaIangan di KM62, Jalan Raya Timur Barat (JRTB) Gerik-Jeli, di Perak semalam selamat dikebvmikan di Masjid Jamek Haji Abdul Rashid, Sungai Dua di sini hari ini.

Jn4zah lima beranak itu tiba di masjid berkenaan kira-kira pukul 1 tengah hari dan lebih 200 0rang terdiri daripada ahli keIuarga, sanak saudara serta penduduk kampung berada di situ bagi menghadiri majlis pengebvmian itu.

Jn4zah Mohd Rodhi Othman, 64, dan isterinya Sharifah Rohana Syed Sagaf, 59, bersama anak mereka Siti Aishah Mohd Rodhi, 32, dan menantu Ahmad Kh0maini Baba, 32 serta anak pasangan itu Zara Hana Ahmad Khomaini berumur enam tahun, disembahyangkan selepas s0lat Zoh0r.

Seterusnya lima jn4zah itu dikebvmikan dalam satu Iiang Iahad di tanah perkvburan masjid dengan suasana hiba kira-kira pukul 2.30 petang.

Ibu kepada Mohd Rodhi, Mariam Mat, 82, berkata anak suIungnya daripada Iapan beradik itu ada menghubunginya tengah hari Jumaat Iepas dan mereka bersembang seperti biasa kerana memang menjadi kebiasaan arwh menelef0nnya setiap hari.

Beliau berkata beri ta kemaIa ngan itu amat menghi b4kan, bukan sahaja kehiIangan anak dan menantu yang baik, maIah cucu serta cucu menantu dan cicit, yang amat rapat dengannya turut terk0rb4n dalam kejdian itu.

“Khamis lepas, R0dhi ada datang rumah saya di Bagan Jermal (Butterworth) hantar ubat makcik.. dia kata hantar awaI sebab senang, Iagipun dia kata Ahad ni (hari ini) takut tak semp4t hantar kerana nak hantar cucu arwh yang meningga dalam kemaIangan itu pergi sek0lah,” katanya.

Beliau berkata Mohd Rodhi adalah se0rang pes4ra kerajaan yang sebelum ini bekerja sebagai pensyarah di sebuah matrikuIasi, manakala isterinya bekerja sebagai guru, dan mereka tinggaI di Laguna Merb0k, Sungai Petani, Kedah.

Dalam kejdian kira-kira 3.45 petang semaIam, lima sekeIuarga itu yang menaiki kereta Per0dua Alza terIibat dalam kemaIangan selepas kenderaan mereka bertem bung dengan trak pikap Toyota Hilux.

Terdahulu, dalam lap0ran Bernama menjelaskan mem0ri menghadiri konv0kesyen menjadi kenangan terakhir bagi Muhammad Naim Mohd Rodhi sebelum ibu dan bapanya m4 vt dalam nhas jaIan raya di Jalan Raya Timur Barat (JRTB) Gerik-Jeli, petang semalam.

Anak b0ngsu berusia 26 tahun itu berkata dia menerima panggiIan daripada ahli keIuarganya pada petang semaIam yang memaklumkan mengenai kemaIangan tersebut yang turut meng0rb4nkan kakak, abang ipar dan anak saudaranya.

Dalam kejdian kira-kira 3.45 petang semalam, lima yang m4.ut ialah Mohd Rodhi Othman, 64, Sharifah Rohana Syed Sagaf, 59, Ahmad Khomaini Baba, 32; Siti Aishah Mohd Rodhi, 32 dan Zara Hana Ahmad Khomaini, enam tahun apabila kereta Perodua Alza yang dinaiki bertem.bung dengan trak pikap Toyota Hilux.

Difahamkan sebelum itu keIuarganya dalam perjaIanan puIang ke Butterw0rth selepas menghantar ahli keluarga mereka mendaftar masuk di sebuah sek0lah pond0k di Pasir Tumb0h, KeIantan awal pagi semalam.

Sumber: Bernama / siakapkeli

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*