Anak Buah Rebah Ketika Kawad, Bapa Saudara Berkaki Ayam Bantu Bangun Semula

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Sejak petang tadi, gambar-gambar se0rang lelaki warga emas berIari mendapatkan anak saudaranya yang reb4h ketika berada dalam perbarisan kawad untuk Hari Penguat Kuasa Kementerian Perdagangan DaIam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) di Maktab Pnjara Kajang tuIar di mdia s0s1al.

TuIar dan buat ramai seb4k

Gambar menyen.tuh hati yang dik0ngsikan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Seri Alexander Nanta Linggi itu mendapat perhatian banyak pihak sehingga ramai yang akui sebak melihat m0men bersejarah tersebut.

Rupanya bapa saudara yang berIari kaki ayam

Merujuk kepada lap0ran dari Berita Harian, ramai yang menyangkakan bahawa leIaki yang reb4h adalah anak kepada warga emas terbabit namun sebenarnya adalah anak saudara yang sudah kem4 tian 0rang tua dikenali sebagai Nik Mohd Asdhar .

Dapat dilihat yang bapa saudara kepada Nik Mohd Asdhar berlari tanpa memakai kasut demi menampung tubuh pemuda itu yang beberapa kali reb4h sewaktu perbarisan sebelum bantuan perubatan tiba.

Memang ramai seb4k

Se0rang pengguna Fbk dikenali sebagai Hidayatul Hannani yang turut berada di l0kasi perbarisan juga semp4t berk0ngsi vide0 ketika situasi cukup seb4k itu berlaku sehingga membuatkan ramai yang bergen4ng air mata.

Sudah kehiIangan ibu bapa sejak kecil

Dalam pada itu, Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dasuki memaklumkan di laman Fbk miliknya dengan meIuahkan rasa tidak s4ngka bahawa pemuda yang reb4h itu adalah anak angkatnya yang kini sedang bertugas di KPDNHEP Tawau, Sabah.

Menurutnya, Nik Mohd Adhar telah kehiIangan 0rang tua sejak di bangku sek0lah lagi dan warga emas yang memapahnya sewaktu pit4m adalah bapa saudara yang dikenali sebagai Abdul Aziz Ya’acob.

Tambahnya, beliau baru sahaja menghubungi Nik Adhar yang difahamkan kurang sihat sewaktu perbarisan tersebut.

Sem0ga Allah S.W.T memberikan kesembuhan kepada Nik Muhd Adhar dan ribuan penghargaan kepada bapa saudara yang sangat mengasihi dirinya.

Sumber: Beri ta Harian (Mahani Ishak), Fbk Alexander Nanta Linggi, Dr Asyraf Wajdi Dusuki, Hidayatul Hannani / OMM

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*