TuIar Video Adi Putra Mengaji, Ramai Puji Merdu – “Makhraj Dan Tajwid Terbaik”

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

TuIar Video Adi Putra Mengaji, Ramai Puji Merdu – “Makhraj Dan Tajwid Terbaik”

Bacaan surah Ar Rahman yang diaIunkan 0leh pelak0n terkenal, Datuk Adi Putra berjaya menyen.tuh sanubari pendengar sehingga mendapat puj1an ramai.

Satu rakaman memaparkan pelak0n berusia 41 tahun itu sedang memperdengarkan bacaan al-Quran dimuat naik menerusi akaun Instgram Jentikhati TV.

“MasyaAllah.. Tak sngka sedap betul suara Mat KiIau kita,” tulis kapsyen di p0sting tersebut.

Walau bagaimanapun, tidak dapat dipastikan bila vide0 itu dirakam sebelum dituIarkan semula oleh beberapa akaun Instgram berunsur Islamik.

Berdasarkan k0men netizen, rata-rata memuji kemerduan suara pelak0n filem Mat Kilau itu yang disifatkan sempurna dari segi sebutan makhraj mahupun tajwid.

Malah, terdapat juga segeIintir individu meng4kui ‘jatuh hati’ dengan keperibadian pelak0n berasal dari Singapura itu kerana bukan sahaja hebat di Iayar perak tetapi turut mengejar pahaIa akhirat.

Tampil menjadi watak utama dalam filem Mat Kilau, Adi Putra kembali meraih p0pulariti luar biasa namun memilih untuk merendah diri selain enggan mendedahkan jumlah bayaran yang diterimanya.

Sumber: Instgram Jentikhati TV & Adi Putra / omm

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*