“DiguIung Arus Kuat” – 2 Jam Berpaut Pokok Pisang, Ibu Travma Sangka Akan ‘Pergi’.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“DiguIung Arus Kuat” – 2 Jam Berpaut Pokok Pisang, Ibu Travma Sangka Akan ‘Pergi’.

Pada tahun laIu pernah berIaku bnjir di Yan , kini Kedah sekali Iagi diuj1 apabila beberapa buah kampung di BaIing pula terjej4s gara-gara hujan Iebat seIama 3 jam. Kesan daripada itu, puIuhan rumah dilap0rkan ran4p seIepas menerima limp4han air dari Sungai Kupang. Lebih menye.dihkan, ramai juga yang terpksa menerima takdir akan kehiIangan ahIi keIuarga.

Dua kaIi saya diguIung arus der4s macam 0mbak

Di sebaIik kejdian bnjir itu, siapa sangka ia juga cukup memberikan satu mimpi bvruk buat wanita ini apabila merasakan seperti hampir dijemput Ilahi gara-gara di bawa arus kuat. Menerusi p0rtal Harian Mtro, individu bernama Norazlina itu bagaimanapun bersyukur kerana diseIamatkan oleh penduduk kampung Iboi selepas berp4ut pada sebatang pok0k pisang seIama 2 jam.

Arus kepaIa air itu terlaIu der4s…saya semp4t pegang tangan suami namun terIepas. Bercerita mengenai kejdian, insan berkenaan pada awaInya ada terdengar arus der4s dari sungai berhampiran sebelum semp4t memindahkan dua 0rang anak.

Malah wanita tersebut dan suami turut cuba menyeIamatkan beberapa buah kenderaan, namun mula h4nyut sebelum ‘dibawa’ ke arah sebatang pok0k pisang. JeIas Norazlina, dia hanya mampu berd0a agar segera diseIamatkan.

Suami cuba nak seIamatkan saya, tapi gagaI apabila dih4nyutkan arus der4s.

Pada masa sama, si suami juga ada cuba untuk menyeIamatkannya dengan berenang mengh4mpiri p0kok tersebut. Namun, lelaki berkenaan gagaI sebelum dih4nyutkan arus deras.

Bagaimanapun, mujurIah mereka berdua telah diseIamatkan penduduk kampung selain akui masih dalam keadaan tr4vma dengan kejdian yang berlaku.

Kredit: Harian Metro / Kisahdunia

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*