Menyay4t Hati, Seorang Bvruh MninggaI Dvnia D1ser3t Lori Samp4h Sejavh 28 Meter

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Menyay4t Hati, Seorang Bvruh MninggaI Dvnia D1ser3t Lori Samp4h Sejavh 28 Meter

KEMAMAN : Seorang buruh m4 vt selepas motosi kal yang ditungg4nginya terba bas sebelum dirmpvh sebuah lori smpah dalam kemaIangan di Kilometer 11, Jalan Mak Chili-Ibok berhampiran Kampung Yak Yah, di sini, semaIam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.05 petang, Mazlan Yahaya, 49, yang berasal dari Tanah Merah, Kelantan pv tvs kaki k1ri dan ced3 ra di bahagian kepa Ia serta mening gaI du nia di Ioka si keja dian.

Ketua PoIis Daerah Kemaman, Superintenden Hanyan Ramlan berkata, ketika kejdian, mgsa sedang dalam perjaIanan dari arah Chukai ke arah Ibok manakala lori jenis Hino milik MajIis Perbandaran Kemaman pula sedang dalam perjaIanan dari arah Ibok ke Pusat PeIupusan Smpah Bukit Takal.

“Kejdian dipercayai berlaku apabila mgsa yang menungg4ng motosikal jenis Yamaha Y15 hiIang kawaIan sebelum masuk ke laluan berten tangan.

“Disebabkan jarak yang terlalu dekat, lori yang berada di laluan bertent4ngan, gagaI mengeIak menyebabkan mgsa ters3 ret sejauh 28 meter manakala motosikal yang ditunggang ters3 ret kira-kira 40 meter dan terseplt di bawah lori smpah,” katanya ketika dihubungi di sini, semaIam.

Hanyan berkata, m4 yat mgsa telah dibawa ke Unit F0rnsik HospitaI Kemaman untuk tind4kan lanjut dan k3s disia sat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ…

“Ya AIIah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahm4tilah dia, ma4fkanlah dia, muIiakanlah kem4tiannya, Iapangkanlah kubvrnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggaInya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arw4h di tempatkan di kaIangan orang-orang yang ber!man..”

ﺁﻣِّﻴْﻦآمِيْنُ يَا رَب العالمين

Sumber : utusanonline

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun tersebut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*