Ustazah Asma Tegur Sikap Guru Wanita Yang Gemar Pakai Baju Sendat Di Sekolah

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ustazah Asma Tegur Sikap Guru Wanita Yang Gemar Pakai Baju Sendat Di Sekolah

Guru yang bertugas dalam bidang pendidikan seringkali dipandang tinggi sebagai r0le m0del terbaik di mata para pelajar. Namun seiring dengan pered4ran zaman yang semakin renc4m, aspek kepentingan menjaga penampiIan kadangkala dipraktikkan secara keterlaIuan oleh segelintir pendidik terutamanya 0leh cikgu perempuan.

Saya teng0k pakaian guru perempuan yang sebenarnya mencaIarkan maru4h guru itu sendiri. Risau dengan situasi tersebut, pendakwah bebas terkenal iaitu Ustazah Asma’ Harun dalam sebuah ceramah bertajuk ‘Guru : Antara Kerjaya dan Keluarga’ tampil memberikan teguran secara general.

Sempat meminta maaf terlebih dahulu, beliau seterusnya menasihati guru wanita tentang s0lekan tebaI dan pemakaian mereka yang kurang s0pan termasuklah berbaju sendat sehingga menampakkan bahagian tu buh tidak sepatutnya.

Ada pelajar yang tulis ter4ng sang dengan guru… Nampak jelas bahagian yang sepatutnya ditutup. Paling mengejutkan, cara pem4kaian sebegitu bukan sahaja kurang m4nis dipandang. Malahan rupanya ada para pelajar yang gagaI f0kus dari awal sehingga habis pembelajaran berlangsung kerana terganggu melihat ‘pemandangan’ tidak sepatutnya.

VIDEO:

Saya cikgu, saya setuju ustazah…Perlu ditegur, jangan dibiarkan

Menjengah ke ruangan k0men, ramai yang memuji keterbukaan Ustazah Asma’ memberikan teguran dengan cara berhikmah. Selaku gol0ngan pendidik, mereka sendiri ternyata kurang senang melihat rakan sejawat mengenakan baju yang menj0lok mata.

KOMEN NETIZEN

Kredit : Fbk Ustazah Asma’ Harun & TkTk ummiey eyta / kisahdunia

PERHATIAN: Pihak BicaraKini tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*